Dakle, sportski sam novinar punih 29.godina. Vrlo često sam zbog urađenog u karijeri bio nagrađivan i dobitnik različitih priznanja, kako u Bijeljini, tako i u Republici Srpskoj. Sa posebnim zadovoljstvom podsjećam da sam 2021.godine u izboru Glasa Srpske izabran za najboljeg sportskog novinara Republike Srpske. Predsjednik žirija je bio aktuelni selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić. Takođe sam ponosan na priznanje od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. Tokom karijere sportskog novinara dva puta sam sa lica mjesta komentarisao za RTRS i BHRT događaje sa Olimpijskih igara iz Atine 2004.godine i Torina 2006.godine. Radeći u naprijed pomenutim medijima i Eurosportu Srbija, imam iza sebe osam Olimpijskih igara. Komentarisao sam nebrojeno puta utakmice sa Svjetskih i Evropskih prvenstava u košarci i fudbalu. Trenutno sam 14 godina zaposlen kao sportski komentator Arena Sporta u Beogradu. Komentarišem utakmice italijanske Seria A, engleske Premijer lige i UEFA Lige šampiona. Vjerujem da je sve ovo poznato barem svakom trećem punoljetnom muškarcu Bijeljine, da ne kažem Bosne i Hercegovine. Uporedo sa profesionalnim aktivnostima, pet godina sam bio Komesar košarkaške lige Republike Srpske (2007-2012) i godinu dana Komesar košarkaške Premijer lige Bosne i Hercegovine. Bio sam dugogodišnji član uprave KK "Radnik" iz Bijeljine. Dalje nabrajanje mi se čini dovoljno degutantnim jer bi ispalo da se hvalim i samopredstavljam. Možda još da pomenem, kako su neki znali vrednovati moju karijeru, pa sam u pet-šest navrata biran u Stručni žiri u Izboru najboljeg sportiste Bijeljine. Bilo mi je posebno zadovoljstvo da na tom polju dam doprinos gradu u kojem sam rođen. Da eliminišemo svaki mogući nesporazum. Nakon posljednje dvije godine, u tekućoj nisam pozvan u žiri. Apsolutno podržavam takvu odluku čelnika Gradske uprave. Cijenim, da niko nema tapiju i ekskluzivitet da neprestano bude u ovakvim organima. Živim u ubjeđenju da se u raznovrsnosti mišljenja, krije kvalitet odluka.

Međutim, ono sa čime ne mogu da se složim jeste da tradicionalna manifestacija Izbor najboljeg sportiste Bijeljine za 2023.godinu još nije održana. Ne želim da ulazim u razloge zbog čega je tako ali želim da Vam u Gradskoj upravi postavim pitanje.

Šta radite Vi tamo? Zašto ste kasnili sa rješenjem o imenovanju Organizacionog odbora koje potpisuje gradonačelnik Ljubiša Petrović. Da li ste uopšte svjesni koliko građani Bijeljine vole sport i sa nestrpljenjem čekaju da čuju i vide ko je bio najbolji sportista, kolektiv, trener, sportski radnik i pedagog. Ljudi, vama u Gradskoj upravi poručujem, ako ne znate da kvalitetno i pravovremeno obavite ovaj posao, dajte nekome ko to umije. Svi savezi, gradovi, države ne samo u regionu, nego u čitavom svijetu su izabrali najbolje u 2023.godini. To se u pravilu radi u periodu posljednja sedmica decembra-posljednja sedmica januara, eventualno u prvoj sedmici februara. Kada ćete konačno realizovati  tradicionalnu manifestacjju, koja je sportsko ogledalo grada Bijeljina. Hoće li prije juna, da znam kada da planiram godišnji odmor? Pitam, zato što volim da prisustvujem ovom događaju. Hoću da čestitam najboljima i da pružim podršku sportistima kojima su priznanja izmakla. Primjetio sam da im to znači. To su u pravilu mladi i dobri ljudi i najmanje što zaslužuju jeste da im se pruži ruka.

Još nešto je bitno pomenuti, kako ne bi postajala bilo kakva nedoumica. Dosadašnji organizator "Semberske novine" su u ranijem periodu uvijek odlično organizovale pomenutu manifestaciju i siguran sam da su i ovoga puta bili spremni da urade korektan posao odnosno da ovo nezapamćeno kašnjenje nema nikakve veze sa rukovodstvom ove medijske kuće.

Imam savjet za Vas u Gradskoj upravi. Kada konačo budete održali pomenutu manifestaciju zamolite sve bijeljinske medije da ne publikuju ovaj događaj. Umjesto veličanja najboljih, bićemo predmet sprdnje i ismijavanja ostalih lokalnih zanednica. Kako vam zvuči ovo: Npr Bijeljina 1.april 2024.godine. Izabran najbolji sportista Bijeljne za 2023.godinu.