Grijeh 1. Angažovanje nekoliko giliptera iz Beograda,(Agencija) predstavljenih kao vrhunski stručnjaci iz oblasti političkog marketinga bio je uvod u pobjedu Ljubiše Petrovića, kakvu vjerovatno ni sam nije očekivao. Ti "nazovi" stručnjaci su forsirali tezu da je Petrović nesposoban i korumpiran, proturajući je svaki dan u besmislenim saopštenjima kao lubenicu kroz nos žiteljima Semberije. Toliko auto-golova za mjesec dana, ni Real iz Madrida ne bi mogao nadoknaditi. Ljubiša zaista raspolaže skromnim vokabularom, teško verbalizuje problematiku, užasno je organizovan ali nije lopov. Zapamtite Ljubiša Petrović nije lopov. Malograđanski mentalitet " koalicionig" vođstva, (čast izuzecima) praćen novcem bio je siguran put u debakl. Formulacija u interakciji sa razmišljanjem je bila sljedeća. Dovedimo ljude iz Beograda jer oni sigurno znaju. Tačno je da znaju više od Narodne koalicije, joś tačnije da umiju odrediti cjenu usluga, fakturisati je i naplatiti prije kraja kampanje ali o mentalitetu semberskog građanina i poštenog seljaka znaju kao žabe o mobilnim telefonima. Sve što su kreirali, pogrešno su interpretirali. 

Grijeh 2. Jedino rješenje za opoziv Ljubiše Petrovića bilo je ćutanje. Ne talasati, uspavati biračko tijelo i čekati 19.mart. Suprotno tome beogradski gilipteri su protivprirodno bludnim saopštenjima izazvali revolt, inat i bijes svakog Semberca. O lopovluku je počeo pričati jedan broj onih, koji bi da je pravne države, davno spavao u apsani.

Grijeh 3. Ukupna intelektualna masa Narodne koalicije komparira sa nepoznatim. Intelekt i duhovna prosvjećenost (uzvišenost) nestaju u korespodenciji sa grijehom. Duša ophrvana grijehom pocrni i nema svjetlosti. Đavo je preuzima, muči, neprestano suflira i predlaže loša rješenja. Sa koliko je razlike izgubila Narodna koalicija, izgleda da je sam Lucifer učestvovao u prijedlogu rješenja za opoziv. Ako ste zaboravili, grijeh je ukrasti, svakodnevno se prejedati, oteti tuđu ženu ili muškarca, imati više od potrebnog a nemati gdje koristiti.

Grijeh 4. U prirodi je srpskog naroda da stane u zaštitu slabijeg. Kada šesnaest napadne na jednog, nema dileme na čiju će stranu narod stati. Naš narod nije osvajački, kroz istoriju je bio odbrambeno determinisan. Taj narod je dobio neke od najvećih bitaka u istoriji čovječanstva. Ovaj narod je do savršenstva doveo odbrambenu doktrinu. Elem, dok je "Narodna koalicija" prikupljala partije, narod je planirao odbrambeni odgovor. Dobri naš narod, u bogatstvu duha i duše svoje, ponudio vam je besplatnu istinu. 

Grijeh 5. Kad smo kod naroda. Ne volite vi narod, ne zalažete se za njegov boljitak. Debela većina ga smatra ovcama za šišanje. Imam potrebu da vas suočim sa istinom. Ne voli ni narod vas. Naime, Ljubiši Petroviću je zakon propiso platu od 6500 KM, a neki od vas su vanzakonski uzeli stotinu puta više. Dobar je naš narod, uvjek nasušno željan pravde i dobrih zakona. Prenesite ovo beogradskim gilipterima, stručnjacima iz političkog marketinga, jer čujem da su već zbrisali nazad. 

Grjjeh 6. Loša računica. Bijeljinski portali protiv BN TV. Još stotinu da ih je bilo na strani "Narodne koalicije", izgubili bi. Semberski seljak pojma nema o portalima ali mu je RTV BN memorisan na jedinici. Nema nagovještaja da će se nešto u skorije vrijeme promjeniti. Naime, koga BN stavi u zaštitu, (osim Mirka Šarovića, izuzetak koji potvrđuje pravilo) komotno može računati na pobjedu. 

Grijeh 7. Tehnikalije. Ljubiša Petrović je mogao biti opozvan samo da je "Narodna koalicija" imenovala sljedećeg kandidat za gradonačelnika, pretpostavljajući da će opoziv uspjeti. Budući da Petrović nije imao protivnika, u utakmici autohtono-egzotičnog naziva "sam protiv nikoga", morao je pobjediti. Kandidata sa druge strane nije bilo, jer nije bilo muda. A, naš narod ne voli bezmudiće.

Mladen Stojanović