Bez nekolicine standardnih prvotimaca, nije dobro počelo u povratničkom debiju Aleksandra Stanojevića na klupi Partizana, jer su crno-beli primili gol praktično posle samo 50 sekundi igre u kontrolnom duelu sa Bravom.

Slabo je Partizan odreagovao na loptu preko odbrane, ispao je mladi Nikola Simić, pokušavajući da zatvori problem daleko od svoje pozicije, ali ga je Ivanšek da je izigrao, potom oštro centrirao ka Tuciću, no, Natan de Medina je nespretno sproveo loptu u sopstvenu mrežu - 1:0.

Nije samo u toj situaciji Stanojevićev tim poklekao na lopte koje su dolazile iz "dubine", preko poslednje linije, imao je problema u tom segmentu tokom celog prvog poluvremena, Takođe, defanzivci crno-belih, bez prevelike pomoći defanzivnih vezista, mučili su se i sa pokretljivim igračima domaćina između linija, kao i ceo tim i u defanzivnoj tranziciji

Ekipa je delovala "teško", a taj početni šok je uticao i na slabiju organizaciju napada, upravo iz poslednje linije, jer je zgusnuti blok Brava ostavljao malo prostora i primoravao crno-bele na mnoštvo pasova unazad.

Igra na protivničkoj polovini takođe je bila problematična, čitljiva, prilično jednostrana, usmerena mahom na Kaullua, koji se, ruku na srce, najviše i nudio, tražio prostor, ali je mahom birao loša rešenja.

S obzirom na činjenicu da su još u fazi priprema kada je akcenat na fizičkoj pripremi, nešto teže praćenje kontre kod drugog gola može se time i opravdati, ali samo na kontrolnoj utakmici. Bio je to 27. minut, Partizan se uvukao u kazneni prostor Brava, ali je potom sevnula kontra, koju je igrači crno-belih naprosto nisu uspeli da spreče, te je Pecar sjajno uposlio Milana Tučića, koji je duplirao prednost - 2:0.

U jednom momentu, Stanojević je poslao Nikolu Miličića na zagrevanje pre završetka prvog dela, pokušavajući verovatno da predupredi problem u kome se našao mladi Simić, ali je promenio odluku kada je Đorđe Jovanović smanjio na 2:1 u 35. minutu.

Do kraja poluvremna, gosti su se malo stabilizovali, pomerili linije na polovinu Brava, imali i jednu sasvim dobru priliku preko Nemanje Nikolića, no, rezultat je ostao nepromenjen.

Stanojević je u nastavku promenio ceo tim i ta podmađena postava, predvođena iskusnim golmanom Stevanoviće, Živkovićem i Kanuteom, ostavila je značajno bolji utisak.

Naoko rastrčaniji, borbeniji, pa i disciplinovaniji u bloku, agresivniji u presingu, sa mnogo više boljih rešenja na protivničkoj polovini, na koju su lakše i dolazili nego starije kolege u prvom delu i to kroz jednostavnije opcije i pas unapred.

Bilo je i nekoliko dobrih pokušaja, od kojih je najbliži golu bio udarac Alekse Jankovića, desetak minuta pre kraja, koji je pogodio stativu gola domaćina.

Nisu crno-beli ipak uspeli da "izbrišu" početni minus od dva gola, pa je Bravo, inače učesnik kvalifikacija za Ligu konferencija (prvi meč 11. jul), sačuvao pobedu.