Baroni je postavljen za trenera ekipe nedavno, pošto je dotadašnjem šefu stručnog štaba Igoru Tudoru uručen otkaz, i to posle samo 11 mečeva na klupi.

Ultrasi Lacija smatraju da je Baroni nedostojan funkcije trenera kluba kao što je Lacio, međutim njihova kritika je najmanej usmerena prema novom treneru, već isključivo i samo prema predsednikuKlaudiju Lotitu i menažmentu koji, kako kažu, "vuče amaterske poteze".

Otuda su osetili potrebu da se oglase i najave konkretne poteze koje će vući u narednom peiordu.

"Navijači Lacija, iz čiste ljubavi prema klubu, neće prihvatiti propadanje kluba na svim nivoima! U svetu fudbala gde svi klubovi preuzimaju odgovornost i imaju za cilj puni razvoj, Lacio je talac plana koji ima za cilj isključivo lične interese Klaudija Lotita. Nećemo prihvatiti ovakav osrednji pristup i, kao branioci našeg Lacija, dužni smo da zauzmemo stav. Mi navijači smo umorni od ove diktature i svoje neslaganje ćemo pokazati na miran način. Konačno ćete svi imati način da javno iznesete hiljade kritika koje su preplavile društvene mreže u poslednje vreme. Svi ćete imati priliku da pokažete svoje neslaganje svojim prisustvom protiv ovog amaterskog rukovodstva koje niko od nas ne zaslužuje. Spremite se da učestvujete u najvećem kontroverznom događaju koji je sport ikada video u Rimu. Nađite slobodnog vremena za sledeći vikend", navodi se u saopštenju navijača Lacija.