Golove za crveno-bele postigli su Šerif Endijae u 39. i Lazar Jovanović u 44. minutu, uz napomenu da je Vladan Milojević na teren izveo kombinovan sastav.

Odranije je pozanto da su Srđan Mijailović, Uroš Spajić i Nemanja Stojić dobili dodatne dane za odmor zbog reprezentativnih obaveza, kao i Mirko Ivanić jer je dobio dete, dok su na klupi protiv novog ruskog drugoligaša ostali Omri Glazer, Gelor Kanga, Hvang, Piter Olajinika...

Zvezda je prošle sezone podigla pehar u konkurenciji Zenita, Fenerbahčea i Nefčija, dok će do kraja ovih priprema u Turskoj ponovo igrati protiv prvaka Rusije i argentinskog Taljaresa. Potom sledi povratak u Srbiju, gde je za 20. jul zakazana premijera nove sezone Superlige protiv Jedinstva iz Uba.

Odigrala je Zvezda jednu čudnu utakmicu u kojoj je dominirala na početku i na kraju prvog poluvremena, dok je u sredini Soči bio taj koji je diktirao tempo i bio bliži golu.

Već u 3. minutu Šerif Endijae je mogao da zatrese mrežu Dekteva koji mu je nogom odbranio. Nedugo zatim pomenuti golman je nekako izbacio loptu u korner posle karambola u petercu, kada je lopta krenula ka njegovoj mreži.

Soči se trgao u 19. minutu - Kravcom je sa 18 metara tukao tik pored stative. Zatim je i Kramarić nekoliko minuta kasnije zapretio. Stiče se utisak da je lopta čak i okrznula stativu posle njegovog udarca.

Uspeli su crveno-beli u poslednjih 10 minuta da se oslobode inicijative Sočija i nagrada je stigla u 39. minutu. Dalsio je jednom dubinskom loptom izbacio odbranu rivala, Šerif nije bio u ofsajdu, obišao je golmana Dekteva i pogodio - 1:0.

Lazar Jovanović je u 43. minutu "biciklicom" izbacio čuvara na desnoj strani, Dektev mu je odbraio udarac, dok u 44. već nije mogao ništa. Šljivić je dobio sjajnu loptu na levoj strani, ušao unutra i šutirao, lopta se posle odbrane ruskog golmana odbila Jovanoviću na nogu, a novajliji u crveno-belom dresu nije bilo teško da zatrese mrežu.

Mladi čuvar mreže Ivan Guteša istakao se u dva navrata u drugom poluvremenu, gde su Levin i Makarčuk bili blizu golu, dok je Zvezda svoju najbolju priliku imala na startu nastavka. Tražio je Luka Ilić tada penal, tvrdio je da je oboren u kaznenom prostoru posle dodavanja Endiajea, ali...

Vladan Milojević je u nastavku promešao ekipu, ušli su Đurić, Radojević, Sremčević, Knežević, Anan, čak i Hvang i Kanga, ali se stekao utisak da su oba kluba jedva čekali kraj utakmice.

Crvena zvezda - Soči 2:0 (2:0)

Crvena zvezda: Guteša - Mimović, Điga (od 70. Milosavljević), Leković (od 70. Đurić), Rodić (od 70. Radojević) - Dalsio (od 70. Hvan), Ilić (od 57. Kanga) - Jovanović (od 70. Maksimović), Šljivić (od 46. Knežević), Katai (od 46. Anan) - Endijaje (od 70. Sremčević).

Soči: Degtev (od 67. Zabolotnji) - Magal, Alves (od 78. Kožemjakin), Suslov (od 67. Litvinov), Makarčuk (od 67. Zajka) - Kravcov (od 77. Burmistrov), Savedra (od 82. Šagiahmetov), Levin (od 67. Makarov) - Kramarić (od 78. Mortovoj), Safronov (od 67. Lazarev), Guarirapa (od 82. Fedorov).