Pomenuti susret prekinut je već na startu jer je jedan navijač želeo da napravi selfi sa fudbalerom Reala Vinisijusom Žuniorom, pa je redarska služba bila na ispitu.

Obe ekipe igrale su u grču u uvodnim minutima, da bi se Dortmund oslobodio pritiska i počeo ozbiljno da preti favorizovanom rivalu.

U 20. minutu Mats Humels je poslao fantastičnu loptu u prostor za Adejemija koji je obišao Kurtou i šutirao, ali se isprečio Dani Karvahal i sklonio loptu sa gol linije.

Posle samo tri minuta raspoloženi Adejemi je poveo napad svog tima, proigrao Matsena koji je ostavio loptu Fulkurgu, a napadač Milionera pogađa stativu. Ipak, centarfor nemačkog sastava se našao u nedozvoljenoj poziciji pa bi pogodak svakako bio poništen.

Do kraja prvog dela susreta Dortmund je još jednom zapretio preko Adejemija, njegov udarac je odbranio Kurtoa, a u nastavku akcije Fulkurg je nespretno reagovao.

Vredi napomenuti da je Vinisijus Žunior zaradio žuti karton u 35. minutu. Brazilac je želeo da prekine napad nemačkog sastava, te je neoprezno startovao i umalo povredio golamana Kobela,

Već na samom startu drugog dela, tačnije u 48. minutu, Kros je odlično izveo slobodan udarac sa leve strane, a Kobel je još lepšom intervencijom sprečio Real da povede. Posle šest minuta dobru priliku imao je i Karvahal. Šloterbek je prebacio loptu glavom na drugu stativu, na nju je naleteo desni bek Madriđana, ali je usledila odlična odbrana Kobela.

Dortmund se oslobodio pritiska i zapretio u 62. minutu preko Fulkurga koji je šutirao glavom, međutim Kurtoa je bio dobro postavljen i bez većih problema mu odbranio šut.

U 72. minutu Edin Terzić je na teren poslao Marka Rojsa koji se ovom utakmicom oprostio od aktivnog igranja, a samo dva minuta kasnije Real je stigao do pobedonosnog pogotka.

Igrao se 74. minut kada je Kros izveo korner, a u buketu igrača loptu je zahvatio Dani Karvahal i sa svojih 173 centimetara visine glavom smestio loptu iza leđa Kobela.

Mogao je Real da duplira prednost preko Belingema, ali je engleski reprezentativac šutirao malo pored gola u 79. minutu susreta.

Kobel se istako i u 80. kada je zaustavio šut Kamavinge, ali je u 82. minutu po drugi put morao da vadi loptu iz mreže. Belingem je ukrao loptu na sredini terena i prosledio je do Vinisijusa koji je rutinski pogodio mrežu i rešio veliko finale.

Ipak, Milioneri su u 86. minutu uspeli da postignu pogodak ali je on poništen jer se u nedozvoljenoj poziciji našao Fulkurg.

Podsećanja radi, ovo je 15. trofej Reala u Ligi šampiona i oni su najtrofejniji klub u pomenutom takmičenju.

 Finale na Vembliju ujedno je bio oproštaj od fudbala Tonija Krosa i Marka Rojsa.  Dvije njemačke fudbalske legende različitog raspoloždnja završsvaju karijeru.