Viđeno je vrlo zanimljivo polufinale u Parizu, dostojno dvojice naslednika „velike trojke“, a na kraju je Karlitos slavio i sprečio Italijana da slavi i na drugom grend slemu u sezoni.

A, nije delovalo tako na startu. Rutinski jeJanik rešio prvi deo igre u svoju korist. Videli smo atomski Sinerov tenis na početku meča, a za čas je, od ponedeljka prvi igrač planete, stigao do velikih 4:0. Alkaras se vratio i jednom oduzeo servis rivalu, ali je vrlo brzo ponovo posuustao i omogućio Italijanu da sa ubedljivih 6:2 stigne do prednosti.

Kako se prvi seet završio, tako je drugi krenuo. Već na samom startu je Siner stigao do brejka i vođstva (2:0), Alkaras je sve promašivao, pa je delovalo da publika na „Šatrijeu“ neće uživati u spektaklu. Ipak, došao je Karlitos konačno do svoje igre, vezao je čak pet gemova u nizu i stigao na korak do poravnanja. Siner je smanjio, ali je to sve što je uspeo da uradi, pa Španac sa 6:3 stiže de 1:1.

Slično Janiku u prethodnom setu, tako je i Karlitos dobar momentum preneo na početak trećeg dela igre. Uspeo je u trećem gemu da brejkne rivala, povede 2:1, a u tim trenucima je delovalo da je Španac mnogo moćniji igrač na terenu. Međutim, usledio je novi preokret.

Napravio je Italijan jedan brejk, zatim još jedan, pa je na semaforu pisalo 4:2 za Sinera. Uspeo je tu prednost da sačuva do kraja seta, odservirao je dobro dva puta i stigao na korak do finala Rolan Garosa (6:3).

U četvrtom setu nije bilo mnogo neizvesnosti. Obojica su rutinski držali svoje servise, u prvih osam gemova nismo videli ni brejk lopte, a na dramu se čekalo sve do devetog gema. Nažalost, razlog nije bio teren i odlična igra dvojice rivala.

U jednom trenutku je navijaču pozlilo na tribinama, pa je okršaj bio na nekoliko minuta prekinut. Sreća, gledaocu je ukazana pomoć, iznet je sa stadiona, da bi se i meč potom nastavio. Pauza je očigledno više prijala Karlitosu, koji je prvo došao do 5:4, a zatim brejkom došao do izjednačenja u setovima (6:4).

Ono što su svi očekivali, to su i dobili na „Šatrijeu“. Peti set je odlučio pobednika spektakularnog polufinala, a na kraju su stvari otišle na Karlosovu stranu.

Osvajač Vimbldona iz prošle godine je već na startu došao do brejka i prednosti od 3:0. Uspevao je istu da održi, uprkos napadima Janika, koji je nekoliko puta pretio, ali nije vratio brejk Karlitosu.

Alkaras je došao do 5:2, Siner se za kratko održao, ali nije mogao do brejka, pa je Karlitos obezbedio finale i u nedelju će se boriti za prvu titulu na Rolan Garosu.

Ime rivala će saznati nešto kasnije, a u drugom polufinalu će se sastati Aleksandar Zverev i Kasper Rud.

Karlos Alkaras - Janik Siner 3:2 (2:6, 6:3, 3:6, 6:4, 6:3)