Naime, na snimku koji se deli na društvenim mrežama vidi se avion boing 777 "Er Kanade" kako poleće sa aerodroma "Pirson" u Torontu 5. juna.

Posetioci aerodroma su gledali kako avion odlazi, a potom odjednom počinje da gori, počevši od repa vozila, nakon male eksplozije. Svedoci na zemlji mogli su da vide višestruke bleskove svetlosti skoro odmah nakon što je avion poleteo.

"S****! Zapalio se motor", može se čuti kako jedna osoba govori u pozadini.

Kako je navedeno u saopštenju kompanije "Er Kanada", u avionu boing 777, koji je krenuo ka Parizu, bilo je oko 400 putnika, prenosi portal "CP 24".

Predstavnici kompanije rekli su da je do požara došlo zbog problema s kompresorom motora koji je primorao posadu da prerano prizemlji avion oko 30 minuta nakon poletanja.

"Nakon što je avion sleteo, pregledalo ga je vozilo za reagovanje na aerodromu u skladu sa normalnim operativnim procesima, i sam je doleteo do kapije", rečeno je iz avio-kompanije za "CP 24".

Avion je napustio kapiju u 20.46 časova po lokalnom vremenu, ali je kružio i sleteo na isti aerodrom u 21.50, navodi "Flight Aware" za praćenje letova.

Boing koji je učestvovao u incidentu neće biti ponovo korišćen dok ne bude pregledan i popravljen.

"Avion će biti povučen iz upotrebe radi dalje procene naših stručnjaka za održavanje i inženjering", rekli su predstavnici "Er Kanade".

Niko od 389 putnika na letu nije povređen.

Ovo je drugi avion za samo dve nedelje koji je morao naglo da se vrati na aerodrom "Pirson" nakon poletanja, navodi "Global njuz". Let od 27. maja između Toronta i Delhija u Indiji takođe je imao problem s motorom koji je primorao avion da promeni rutu.