Misteriozno leteće svetlo uhvaćeno je okom kamere dok se približavalo vulkanu Popokatlpetl u Meksiko Sitiju.

Čini se da su se neobični osvetljeni fenomeni spustili s neba tačno iznad planine. Sjaj se pojačao kako se približavao krateru iza koga je izlazio dim.

Ovo nije prvi put da su NLO-i uočeni na jednom od najaktivnijih meksičkih vulkana. Tamošnji samoprozvani stručnjak za NLO-e, Džejmi Mausan već je podelio snimke sličnih incidenata, piše San.

"Univerzitet u Bergenu iz Norveške otkrilo je da ispod vulkana postoje magnetske oluje neophodne da bi se mogla generisati područja difuzije elektrona i koristiti za stvaranje svojevrsnog portala", smatra Mausan.

Potrebno je naglasiti i da je ovaj samoproglašeni stručnjak ranije tvrdio da su sićušne mumije – izvađene iz rudnika u Cuzku u Peruu – dokaz vanzemaljskog života. Mumificirani primerci imali su mala tela, ruke s tri prsta, čudne izdužene lobanje, a 30 posto njihova DNK-a nepoznatog je porekla.

Ovog puta Mausan tvrdi da nikakav objekt koji je napravio čovek ne može ući u krater iz kojeg šiklja lava pri temperaturama od oko 1.000 stepeni Celzijusovih.