Crveno-beli su u utakmici koja je trajala 117. minuta u dva navrata sustizala prednost Partizana, koji je uprkos izostancima nekolicine važnih igrača odigrao dobru utakmicu na stadionu "Rajko Mitić", a zatim je golom Aleksandra Kataija iz jedanaesterca u 99. minutu došla do prvog trijumfa nad večitim rivalom u ovoj sezoni.

Okršaj dva najveća srpska kluba, 173. po redu, doneo je dosta toga zanimljivog. Partizan je pogocima Sameda Baždara u 11. i Ksandera Severine u 56. minutu dolazio do prednosti protiv crveno-belih, kojima su Gelor Kanga iz penala u 16. i Šerif Ndiaj u 89. minutu donosili do poravnanje.

Posebno interesantan bio je detalj iz 89 minutu kada je svima na stadionu osim sudiji Pavletu Iliću bilo jasno da je Šerif Endijaj gurnuo sa leđa Svetozara Markovića. Dugo su u VAR sobi provjeravali ovu situaciju, da bi Pavle Ilić na kraju pokazao na centar. Fudbaleri Partizana su bili ogorčeni, opkolili su glavnog sudiju pa sa još 4 minuta čekalo da meč bude nastavljen.

Na kraju je u 99. minutu Aleksandar Katai iz drugog jedanaesterca na utakmici doneo pobedu Zvezdi, koja je tako najvećim rivalu pobedla na deset bodova razlike.

FK Partizan: Nećemo igrati Kup utakmicu!

FKPartizan obevstsio je novinare da neće igrati utakmicu Kupa Srbije protiv Crvene zvezde.

Crno-beli su u 173. večitom derbiju izgubili od Crvene zvezde 3:2, koja je do tri boda došla posle preokreta.

"Partizan neće igrati Kup utakmicu!Sramni sudija, koji je pokrao i uništio ,,večiti derbi ", uradio je ono za šta je i poslat. Partizan će razmisliti da li će igrati polufinale Kupa Srbije, jer  ne vidimo svrhu da igramo utakmicu gde će neki Pavle Tomic vec odredrediti rezultat !", piše u saopštenju iz Humske.

"Sramotni sudija Pavle Ilić je već drugi put zaredom, na sebi svojstven, perfidan i pogan način pokrao fudbalski klub Partizan i uništio 173. večiti derbi. Čovek koji očito nema zrna stida, niti elementarnog sudijskog znanja potrudio se da izmasakrira naš klub i igrače, koji su se muški borili protiv rivala, ali i glavnog arbitra, kao 12. igrača na drugoj strani terena. Posle još jedne utakmice u kojoj nas je isti sudija teško oštetio i onemogućio da pobedimo meč u kome smo u većem delu bili bolji tim i imali vođstvo. Iz tog razloga, fudbalski klub Partizan će u narednim danima odlučiti da li će uopšte igrati Kup utakmicu sa Crvenom zvezdom, jer ne želimo da nas ponovo neki sudijski diletant Pavle Ilić i njemu slični, koje Sudijska organizacija šalje po zadatku, potcenjuju i odlučuju o konačnom rezultatu-navodi se u saopštenju FK Partizan.