Najavljena sednica Skupštine UN na kojoj se predlaže usvajanje rezolucije o genocidu u Srebrenici nije slučajno zakazana u ovom trenutku, ocenio je državni vrh Srbije poručujući da će naša zemlja pokušati da se bori do poslednjeg trenutka. 

Pored toga, formirana je grupa za sprečavanje ulaska tzv. Kosova u Savet Evrope (što je takođe veliki udar na Srbiju). Vuk Jeremić se ponudio da bude član, a to je izazvalo burnu reakciju predstavnika kolacije NADA, što je Mali komentarisao kao njihov poznati manir da kada je teško nemaju šta da ponude svojoj zemlji. 

"Njihovi postupci dovoljno govore o njima i njihovoj politici, kad god treba da se bore za interese Srbije nema ih nigde. Predsednik Vučić se zahvalio Jeremiću na potezu jer je sada svaka pomoć dobro došla. Srbija se u ovom trenutku suočava sa velikim izazovima, kao nikada u skorijoj istoriji. Tako da velika zahvalnost gospodinu Jermiću. Mi ćemo dati sve od sebe", rekao je Mali.

"Kroz ulazak tzv. Kosova u Savet Evrope otvara se ogromna Pandorina kutija, kao i ovom Rezolucijom o genocidu u Srebrenici", dodao je Mali. 

"Izjave predsednika su uvek bile usmerene na mir i stabilnost... Najradije bih pričao o povećanju plata i penzija i novim investicijama, ali oni žele da sve nas vrate u prošlost. Vidite da nemaju rešenje za krizu koja se dešava u Ukrajini, i onda hajde da se iživljavamo na jednoj maloj Srbiji", dodao je Mali.

"Ako ste pratili izlaganje predsednika Vučića, videli ste sa koliko je gorčine govorio o takozvanim partnerima i prijateljima... Imamo interese Srbije, borićemo se i imam neki osećaj da smo uvek popuštali da se nađe kompromis i sačuva sigurnost", rekao je Mali.

Pomenuo je i to kako je Vučić u Jelisejskoj palati sasuo Makronu istinu u lice o tome kako Priština ne radi ništa da se reše stvari na KiM, ali da ipak i dalje dobijaju pohvale.

"Velike se stvari dešavaju, sukobi su globalni na sve strane se nešto dešava. Kada bi svi razmišljali o miru bilo bi lakše", rekao je Mali