Danas 14.05.2024. godine, Operativni centar Uprave policije MUP TK- a obaviješten je od strane dežurnog PS Srebrenik da je u 14.25 prijavljen požar na objektu 'Dom Smreka' d.o.o Srebrenik. Na mjesto događaja odmah su upućeni policijski službenici PS Srebrenik, dežurna ekipa SHMP Doma zdravlja Srebrenik i pripadnici PVJ Srebrenik, gdje je zatečeno povrijeđeno jedno lice, koje je prevezeno u prostorije SHMP Srebenik, ali je usljed zadobivenih povreda nažalost preminulo. Smrt je potvrdio ljekar mrtvozornik Doma zdravlja Srebrenik, a radi se o N.K.(51) iz Rapatnice", stoji u saopštenju, prenosi Avaz.

U međuvremenu, oko 16.25 požar je lokalizovan. O događaju je, takođe, obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, a na licu mjesta nalaze se i istražioci OKP PU Srebrenik.

"Uviđajem će rukovoditi dežurni tužilac, a isti će, po nalogu i pod nadzorom tužioca izvršiti istražitelji Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP TK-a i inspektor za protivpožarnu zaštitu, kada se za to steknu uslovi", saopšteno je iz MUP-a TK.

Zbog udisanja štetnih gasova prilikom intervencije, zbog povreda su se u SHMP Doma zdravlja Srebrenik javila četiri vatrogasca PVJ Srebrenik, a nakon ukazivanja medicinske pomoći dva su upućena na kućno liječenje, a dva u JZU UKC Tuzla, Kliniku za plućne bolesti.