Trenutno druga teniserka na svetu evidentno se mučila sa koncentracijom tokom meča koji je potrajao oko dva sata i pet minuta, a posebno loše je igrala u odlučujućem trećem setu, što je krajnje atipično za nju.

Sabalenka je nekoliko puta tokom turnira istakla da samo želi privatnost i mir, te da ne želi da komentariše navode o smrti nekadašnjeg NHL hokejaša. Trenutne indicije navode da je on izvršio samoubistvo, prema istrazi koja je i dalje u toku.

Posle poraza i poslednjeg poena kada je rivalka iz Ukrajine krenula da slavi pobedu, videli smo i nikada veći bes Arine Sabalenke.

Snimak koji obilazi društvene mreže prikazuje Beloruskinju kako besno uništava svoj reket posle poslednjeg poena na meču. Nije mogla da "istrpi" svoju lošu igru, pa je sve platio reket, koji je bio u potpunosti demoliran, dok je publika nemo posmatrala scenu.

Sabalenki sada ide manji period odmora, a nakon toga će se posvetiti sezoni na šljaci. Ona može da padne na treću poziciju na WTA listi samo ukoliko Koko Gof osvoji turnir.