Kasper Rud napravio je senzaciju u Monte Karlu, pošto je pobedio Novaka Đokovića u polufinalu Monte Karla.

Norvežaninu je ovo prvi trijumf ikada protiv Srbina, te će za trofej snage odmeravati sa Stefanosom Cicipasom.

Novak Đoković ima veoma slabu sezonu.

Posle poraza od Kaspera Ruda, otvorio je dušu.

-Naravno da sam razočaran kada izgubim ovaj meč. Bilo je tesno. Čestitke Kasperu. Igrao je jako dobro, posebno na početku prvog i trećeg seta. Imao sam svoje šanse, ali poslednji gem nije bio dobar. Neiznuđene greške, bio je solidan do poslednjeg udarca i zasluženo je pobedio. Moja igra je bila nekako gore-dole.

-Pozitivna stvar je što sam nekako uspeo da se vratim nakon izgubljenog prvog seta, pronašao sam snagu u igri. Dakle, ima i pozitivnih stvari koje nosim sa ovog turnira, ali sam razočaran naravno.

Komentarisao je i slabiji start sezone.

-Navikao sam na visoke standarne u pogledu očekivanja od rezultata, tako da to što nemam titulu, u poređenju sa poslednjih 15 sezona, uopšte nije sjajna sezona. Ali, imao sam polufinale Australijan opena, polufinale ovde. Igrao sam samo tri turnira ove godine. Normalno je očekivati da imate sezonu u kojima ne krenete dobro, ovo je ta.

-Nadam se da ću moći da se podignem, što se tiče rezultata. Mogu da gradim odavde, jer sam igrao dobar tenis. Nadam se da ću na sledećim turnirima igrati još bolje.-završio je Đoković.