Glavni dio turnira u Parizu počinje 26. maja, start kvalifikacija je zakazan za 20. istog mjeseca, pa je Špancu ostalo još malo vremena da testira svoje tijelo i da odluči da li ćemo ga gledati na njegovom omiljenom turniru. Da je njegov nastup pod znakom pitanja potvrdila je i Ameli Morezmo, direktorka turnira.

– Držimo prekrštene prste za njega i, kao i svi ostali, očigledno ćemo obratiti pažnju na sve njegove predstojeće nastupe.

Morezmo je zatim istakla i da Rafa neće imati privilegije u Parizu, iako je 14 puta osvajao pehar na terenu "Filip Šatrije", a one se verovatno tiču statusa nosioca ili čak i učešća u kvalifikacijama. Nadal je trenutno 512. teniser sveta, a videćemo kakva ga sudbina čeka na turniru koji kreće za oko mesec dana.

– Znam da je imao privilegije ranije, na turnirima poput Vimbldona, ali ovde to nije plan – istakla je direktorka Rolan Garosa.

Što se samog Španca tiče, on je nedavno potvrdio da neće igrati na Rolan Garosu, ako mu tijelo to ne bude dozvoljavalo.

Ako stignem u Pariz sa osećajem kako se osećam danas, neću igrati. Igraću Rolan Garos ako se osećam konkurentno. Ako mogu da igram, igraću. Ako ne mogu da igram, ne mogu. To neće biti smak svijeta ili kraj moje karijere. Još uvek imam ciljeve posle Rolan Garosa, na Olimpijskim igrama.

Rafael Nadal