Španski teniser Karlos Alkaras iznenada je dospeo u centar skandala, pošto ga je bivši vlasnik lanca kladionica u Rusiji "Utkin, Nobel i Maljenkov", Mihail Salcman, optužio da namešta mečeve.

Ruski biznismen je istakao da veruje kako je trenutno treći reket planete namerno izgubio gemove u dva meča na mastersu u Madridu..

-Mnogi ljudi vole takozvano klađenje uživo. I kada dođe do potencijalno poslednjeg gema u meču, uplaćuju se velike sume na njih jer je to poslednja opklada u meču. Imamo veliki turnir na šljaci u Alkarasovoj rodnoj Španiji, cela zemlja navija za njega i kladi se na njega. Dok je veliki novac uplaćen na to da će Alkaras pobediti, velika količina može da se uplati i na drugu stranu. Imajući u vidu da su kvote na to dijametralno suprotne onim malim na pobedu u gemu Alkarasa, u slučaju pobede protivika, dolazi se do velike zarade. Praktično, sav novac koji su španski navijači Alkarasa uplatili otišao je u ruke prevaranata - izjavio je Salcman.

Rus optužuje Alkarasa da je namerno izgubio po jedan gem u duelima protiv Aleksandera Ševčenka i Jana-Lenarda Štrufa.

Salcman veruje da je Španac u prvom kolu pustio gem u drugom setu protiv Kazahstanca, a u osmini finala protiv Nemca gem u kom je pri vođstvu od 5:3 u odlučujućem setu servirao za pobedu.