Najpre je fenomenalno pogodio sa nekih 17 metara i poslao loptu u gornji desni ugao čuvara mreže Sarajeva.

Domaći su izjednačili sa bele tačke preko Hamze Catkovića, da bi Marčetić u 61. minutu dao novi gol, samo šest minuta posle izjednačenja Sarajeva, kada je glavom poslao loptu u mrežu i postavio konačnih 2:1.

Ali, još veći hit dolazi posle toga. Naime, Marčetić je učenik Politehničke škole u Banjaluci, a da bi došao na utakmicu, morao je da izostane sa četiri časa.

Borac je zvanično poslao i dopis školi, kako bi Marčetiću bila opravdana ta četiri časa koja je propustio.

Učenik 2. razreda Stefan Marčetić izostao je s nastave 13.03. 2023. godine zbog - izašao na velikom odmoru i odveo Borac u polufinale. Izostanak potvrđujem kao opravdan i tražim da se ti časovi opravdaju - navedeno je u opravdanju banjalučkog kluba, koje je potpisao direktor kluba.

Inače, Borac je do 93. minuta vodio sa 2:1, kada su igrači Sarajeva odlučili da napuste teren i meč se zvanično nije završio. Oni su na nagovor trenera Simona Rožmana i sportskog direktora Senijada Ibričića, zbog navodnog tendencioznog suđenja Matea Musa otišli direktno sa terena u tunel Koševa, pa je Fudbalski savez Bosne i Hercegodine ovaj meč registrovao službenim rezultatom 3:0 u korist Borca