To je još jedna u nizu Partizanovih blamaža koje mediji u Srbiji ispraćaju kao nešto najnormalnije. Crno-beli su pod rukovodstvom aktuelnog trenera Igora Duljaja, prvo prošle sezone završili kao četvrti u Superligi Srbije a kada se između dva prvenstva tokom ljeta očekivala smjena na klupi, Duljaj je bez ikakvih problema preživio.

Zatim je Partizan na startu nove sezone doživio najblaže rečeno blamažu od Nordsjelanda  iz Danske u 3.rundi kvalifikacija za Konfencijsku ligu kada je sa ukupnih 7-1 eliminisan iz ovog takmičenja ali ni tada nije bio reakcije uprave FK Partizan. Duljaj je i dalje ostao trener.

Nakon što je jesenji dio prvenstva završio na prvoj poziciji zahvaljujuči  nekim nevjerovatnim pobjedana u finišu utakmice, u proljećnom djjelu sezone je Partizan nastavio da se blamira. Sve bitne utakmice je izgubio. Eliminisan je iz Kupa Srbije od C.Zvezde i poražen je u "vječitom derbiju" koji je odllučio novog šampiona. 

Čak i kada je remizirao sa Zvezdom 2-2 bio je nadigran do te mjere, da ga je samo "Božija milost" spasila katastrofe. Nakon ovih neuspjeha, opet niko nije pominjao smjenu Duljaja.

Partizan je večeras izgubio od TSC u Beogradu i ozbiljno doveo u pitanje 2. mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, međutim trener crno-belih je hladnokrvno pričao kao da de ništa strašno nije desilo.

Istina porazi su sastavni dio sporta kao i pobjede, ali Partizan je veliko ime srpskog fudbala za razliku od TSC, koji je tek unazad 3-4 godine, na krilima Partizanovih katastrofalnih rezultata izbio u prvi plan.

Uprkos ovoj činjenici uprava Partizana ćuti i ocigledno je da ne smije da udalji Duljaja sa klupe i ukaže povjerenje, nekom drugom treneru. Zašto?

To je pitanje koje muči svakog navijača Partizana. Tačnije, zašto niko ne smije da smjeni Igora Duljaja? Koliko zapravo kredita ima aktuelni trener crno-belih u Upravnom odboru? 

U međuvremenu i pticama na grani je postalo jasno da nešto strašno smrdi u Partizanu a navjjači na društvenim mrežama u nizovima traže Duljajevu smjenu.

U neka za Partizan srećnija vremena, aktuelni niz poraza bi odavno bio prekinut zamjenom "kormilara". Ovoga puta od toga neće biti ništa. Mnogi navijači Partizana tvrde da je klub jednostavno okupiran od Igora Duljaja i da UO nema slobodnu volju da vodi upravljačku politiku. 

Takođe, Duljaj se ne nervira mnogo, on obećava borbu do posljednjeg daha. Dodaćemo malo ironično, borbu koju će vjerovatno izgubiti.