Oni su revanš meču poraženi od Rome sa 2:1, ali su uprkos ovom prvom porazu u sezoni uspeli da se plasiraju u finale koje se igra u Dablinu. 

Iako je Danijele De Rosi najavio da će Roma krenuti u napad od samog starta meča, to se nije desilo. 

Kidisao je novi šampion Bundeslige na gol Mileta Svilara od prvog minuta meča i samo zaslugom golamana Rome, Bajer Leverkusen nije imao prednost posle prvog dela meča. 

Dosta nervoze smo videli na stadionu Baj Arena u prvom delu meča, takvu da je holandski arbitar Dani Makeli moraod a pokaže čak četiri žuta kartona, od toga tri za igrače Rome. 

Šanse za domaće su propuštali Inkapije, Hofman i Grimaldo, ali lopta jednostavno nije htela u gol. Svilar je branio i neke nemoguće šuteve, u jednom napadu je lopta pogodila stativu, pa onda u leđa golmana Rome, ali u gol nije ušla. 

I onda je usledila kazna. 

Jedan krajnje bezazlen napad Rome sa leve strane, gde je usledio centaršut Zalevskog, Lukaku je došao do lopta, ali je glavom poslao pored gola. Međutim sudija je zbog duela Džonatana Taa i Serdara Azmuna pokazao na belu tačku. 

Sa 11 metara Leandro Paredes je bio siguran i Roma je tako u 43. minutu došla do prednosti. Roma je tako smanjila prednost Leverkusena u ukupnom rezultatu. 

I drugo poluveme je bilo slično kao i prvo. Opet je Leverkusen bio bolji na terenu, napadao, stvarao šanse, Svilar je branio, a Roma je do drugog gola došla u 66. minutu.

I to opet sa bele tačke. Lopta je posle kornera pogodila Hložeka u ruku, Dani Makeli je gledao VAR i posle toga je odlučio da pokaže na belu tačku. 

A sa kreča je ponovo bio siguran Leandro Paredes. 

Neverovatan podatak da su na ovom meču protiv Bajera dosuđena dva penela, a za 48 utakmica samo jedan. 

Leverkusen je do dugo čekanog gola stigao u 81. minutu kada je lopta pogodila u glavu Manćinija i završila u mreži Rome. 

Bajer Leverkusen je opet bio pred porazom, ali je to izbegao prvi poraz u sezoni, jer je Josip Stanišić pogodio u sedmom minutu nadoknade vremena. 

Fudbaleri Atalante su se plasirali u svoje prvo finale pod okriljem UEFA, oni su u revanš meču na svom terenu slavili protiv Marseja sa 3:0. 

Golove za domači tim su postigli Ademola Lukman , Mateo Ruđeri i Ture posle kojih je tim iz Bergama eliminisao Marsej.  

Tim Atalante je na putu do finala eliminisao Sporting, Fiorenitnu, Liverpul i Marsej u polufinalu.

Finale je na programu 22. maja na stadionu u Dablinu.  

Atalanta je osokoljena dobrim rezultatim i velikim skalpovima krenula žestoko i u ovaj meč. Znajući da se ekipa Marseja ne snalazi dobro kada igra u gostima, gde su ove sezone slavili samo tri puta, bilo je za očekivati da odbrana ekipe iz Francuske neće izdržati. 

I poklekla je posle tačno pola sata igre, kada je bivši igrač Čelsija Ademola Lukman pogodio mrežu Marseja i tako doveo svoj tim u prednost. 

A u 52. minutu usledilo je novo slavlje navijača Atalante koji su došli do drugog gola. Sjajno su po levoj strani odigrali igrači domaćih, a onda je Mateo Ruđeri pogodio desni ugao gola Marseja za vođstvo domaćih od 2:0. 

Treći gol je postigao Ture u nadoknadi vremena za potvrdu pobede tima iz Bergama.