Na sastanku u Banskim dvorima, u zgradi Vlade Hrvatske, prisustvuju i potpredsjednik hrvatske Vlade Anja Šimpraga, te ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Srbije Tomislav Žigmanov.

Nakon sastanka biće održana četvrta Velika skupština koju organizuje Srpsko narodno vijeće /SNV/ u Zagrebu, a kojoj će prisustvovati Brnabićeva i Plenković.

Na Velikoj skupštini SNV-a okupiće se izabrani odbornici i predstavnici srpskog naroda u Hrvatskoj iz više od 150 opština, gradova i županija, njih više od 1.500, kao i predstavnici svih relevantnih organizacija srpske zajednice u Hrvatskoj te manjinskih i institucija za zaštitu ljudskih prava.

Naslanjajući se na tradiciju Srpskih narodno-crkvenih sabora, Velika skupština obnovljena je u sklopu Srpskog narodnog vijeća u maju 2008. godine. Naredne Velike skupštine održane su 2013. i 2018. godine.

Na Velikim skupštinama potvrđivana je, kako prenosi Hrvatska radio-televizija, "predanost Srba u Hrvatskoj rješavanju pitanja proizašlih iz rata, pravima nacionalnih manjina, suživotu s većinskim narodom i poboljšanju međudržavnih odnosa Hrvatske i Srbije", prenosi Srna.