Od ranih jutarnjih sati formirane su dugačke kolone na graničnom prelazu Dobrakovo iz Crne Gore.

"Čekamo oko dvadesetak minuta na granici, nije ništa strašno. Kada smo dolazili, morali smo da zaobilazimo šlepere koji su zauzeli čitavu jednu traku, i to je bilo strašnije", kazao je za Rinu (RINA) Ivan Ostojić, koji je praznike proveo na Crnogorskom primorju.

Manje su gužve na graničnom prelazu Jabuka, koji spaja Prijepolje i opštinu Pljevlja.

Pojačan intenzitet saobraćaja danas se očekuje i na magistralnom putu Zlatibor–Čačak, na vozače se apeluje da svoju vožnju prilagode uslovima na putu.

Podsetimo, Auto-moto savez Srbije (AMSS) danas je već izdao saopštenje da se danas očekuje pojačan intenzitet saobraćaja. Osim toga, iz AMSS su napomenuli da se očekuje veći broj vozila i na graničnim prelazima i na ulaznim terminalima.

Javno preduzeće "Putevi Srbije" preporučuje učesnicima u saobraćaju da se na vreme, putem portala na auto-putevima, internet prezentacije "Puteva Srbije" i aplikacije za mobilne telefone informišu o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama, prekidima saobraćaja, stanju kolovoza, vremenskim prilikama i drugim neophodnim informacijama.

"Putevi Srbije" apeluju na sve učesnike u saobraćaju da prilagode brzinu uslovima na putu, drže bezbedno odstojanje i poštuju saobraćajnu signalizaciju.