Željeli su da otkriju kakve iritantne stvari kod partnerka ih motivišu da utjehu potraže u naručju ljubavnice. Ovo su najčešći razlozi:

1. Često mijenja raspoloženje

Svi smo ponekad neraspoloženi, ali skloni smo da to krijemo od ljudi u čijem se društvu ne osjećamo prijatno. Na početku veze većina pokušava da ostane pozitivna i srećna jer je tako lakše privući i zadržati partnera. Međutim, kada veza postaje ozbiljnija i trajnija, tada ‘kočnica’ popušta i dolazi ponekad do erupcije lošeg raspoloženja.

2. Previše je ljubomorna

Čak 96 posto muškaraca u anketi reklo je da nimalo ne voli takvo ponašanje. Stoga, moguće je da njihove partnerke imaju urođene probleme s ljubomorom, a to je ono što ih vodi u naručje drugoj.  S druge strane, možda su ljubomorne zato što osete da ih partner već vara.

3. Priča prijateljicama o našoj intimi

Ovakvo ponašanje iritira 93 posto muškaraca. Što ste duže zajedno, veće su šanse da imate zajedničku grupu prijatelja. Ali, to može biti nezgodno – znati da vaši zajednički prijatelji znaju sve o vašoj intimi.

4. Lako postane nervozna i živčana

I to je ono što muškarce vodi u preljubu jer dok su s ljubavnicama, napetosti te vrste nema pa im je prijatnije da ponekad tako provode vreme. Njih 90 posto se izjasnilo da im to jako smeta.

5. Nikad ne kaže šta želi

Prema istraživanju, 89 posto muškaraca reklo je da im ovo jako smeta. Smatraju da žene ne bi trebalo da očekuju ​​od svojih partnera da budu intuitivni. One očekuju da će njihov muškarac izdvojiti vrijeme za njih, pomoći im oko kuće i hvaliti ih za njihov trud. Kod ljubavnice je verovatnije da će biti direktna jer imaju malo vremena da budu zajedno.

6. Pronalazi načine za izbjegavanje seksa

Ovakvo ponašanje ljuti 88 posto muškaraca. Sasvim je normalno da se ženski seksualni nagon smanjuje što je duže u vezi. Više nema početne požude i uzbuđenja zbog novog partnera te se stvari usporavaju u spavaćoj sobi. Istina je, muškarci često imaju jači seksualni nagon od žena pa upadaju u afere kako bi zadovoljili svoje potrebe.

7. Stalno želi osjećaj sigurnosti

Čini se da mnogi muškarci ne žele da budu ti koji će partnerki konstantno podizati samopouzdanje oko izgleda. Prema ovom istraživanju, čak 87 posto muškaraca smatra da je ovakvo ponašanje neprijatno, prenosi yourtango.com.

8. Želi da podijelimo porciju iz restorana

Čini se da je to loša odlika partnerke za muškarce u ovoj anketi jer je velikih 65 posto njih je reklo kako im je to strašno neprijatno. Žene koje žele da dijele hranu uglavnom to rade kako bi se osjećale bliže svom muškarcu. Neke možda to rade zbog finansijske uštede.

9. Postavlja previše pitanja

Da ih to jako iritira izjavilo je 65 posto jačeg pola. Partnerke često znaju da postavljaju pitanja jer ih je briga za muškarca i žele da budu sigurne da je sve u redu. Ali oni to ne doživljavaju kao brigu i ljubav već kao iritantno ponašanje.