Kulidž nastavlja da bude ikona i dalje, nedavno se pojavivši u naslovima kao što su "The White Lotus" i "The Watcher", ali je glumica takođe iskoristila svoje talente da pretvori svoje likove u ikone.

Lik "Stiflerove keve" je savršen primer toga. Recite te reči bilo kom milenijalcu, i šanse su da će tačno znati o kome govorite. Kulidž je prvi put bila u ovoj ulozi 1999. godine, kada se pojavila kao atraktivna starija žena po imenu Džanin Stifler, potpuno opčinivši prijatelje svog sina.

Međutim, ispostavilo se da mlađi likovi nisu jedini koji su bili oduševljeni njom u kontekstu Stiflerove mame. U stvari, glumica smatra da bi njena seksualna istorija mogla biti veoma drugačija da nije bilo te posebne uloge.

U intervjuu za "Variety" 2022. godine, Kulidž je objasnila:

"Dobila sam mnogo pažnje kao MILF i dobila sam mnogo seksualne akcije zahvaljujući filmu "Američka pita". Bilo je toliko prednosti od snimanja tog filma. Mislim, sigurno da ne bih spavala sa 200 muškaraca, da nije ovog filma".

Nakon uspeha prvog filma, Kulidž se vratila ulozi Stiflerove mame ukupno četiri puta. Međutim, u svom intervjuu za "Variety", takođe je izrazila žaljenje jer je upravo "zahvaljujući" ovoj ulozi dobijala tipske uloge, poput te.

"Najtužnija stvar u životu je što samo donosite odluke o sebi",  rekla je.

"Ako ne dobijam sjajne uloge, dođem do zaključka da ljudi misle da sam nesposobna za to. I onda donesem odluku da sam nesposobna za to. Zapravo morate imati režisera koji dođe i kaže, mislim da to možeš."

Na sreću, uloga Tanje Mekvoid u HBO seriji pomogla je da se podigne njen status u Holivudu, i čak joj je donela njenu prvu nominaciju za Emi.

Glumica je naglasila da bi volela da radi na seriji bez obzira na ishod, kako je objasnila:

"Da Majk nikada nije bio uspešan, i da smo samo radili 'White Lotus' kao predstavu u malom pozorištu gde svako plaća 10 dolara da to vidi, to bi i dalje bila jedna od najvećih stvari koje su mi se desile."