Armin iz Sarajeva je na sebi svojstven način na Iks platformi podijelio sa ostalima detalje iz 1998. godine, godine kada je na stanici primijetio devojku koja mu se odmah svidjela, koju je potom nakon nekog vremena oženio i sa kojom je danas i poslije 26 godina u srećnom braku.

„Na današnji dan, otprilike u ova doba je meni nepoznata djevojka, dok je stajala na kombi stanici – izgledala kao moguća supruga.

Kao tipični momak upitah: ‘Imaš li sat?’

Pogledala je nemarno i rekla: ‘Kupi sebi sat!’.

Kupio bih, ali nisam vičan tome, imaš li vremena da odemo zajedno?’.

Prezrivo i s visoka me pogledavši reče: ‘Ne da mi otac da izlazim sa nepoznatim ljudima po čaršiji’.

‘Barem to nije problem, sad ćemo se upoznati. Armin, radnik VIK-a, mogu ti valjati u životu, a i simpatičan sam i zgodan, ako malo bolje pogledaš.

‘Hmmm, nisam oduševljena’, reče ona.

Jutro je rekoh. Tek si se probudila. Vidjećeš popodne, kad svjetlo bude drugačije. Tada je došao kombi za Latinsku, i ona dok je ulazila brzo promrmlja: ‘Čekaj me na mostu u pola osam’. U sebi pomislih, kojem ba mostu, ima ih hiljadu na Miljacki?!

„Sat nismo kupili ali se 1998. ne zaboravlja“

Uglavnom te večeri sam Almu sačekao na Principovom mostu, u pola osam. Ona je uredno kasnila, pristojnih 10-minuta, i dok je prelazila preko Austrijskog trga, videh bujne grudi i kosu, friško friziranu s loknom preko lijeve strane lica. Dok je prilazila osjetih Lankomov „La Vie Est Belle“ i skontah – e, sad je do mene!…I tako, nedugo poslije toga, negdje u junu, 18-tog je oženih.

Maloprije je zovem na posao i pitam ‘sjećaš li se dana kad sam imao nijjet sa tobom da odem samo da kupimo sat?’. Sat nismo nikad kupili ali ta šetnja do Galerije i poljubac na istom mostu se ne zaboravlja. 1998. je bila dobra“, napisao je Armin.

Kao i svaka, i ova ljubavna priča je oduševila korisnike Iks društvene mreže.

"Divno“, „Kakva priča, živjela ljubav“, „Istopih se, za takvu ljubav se živi“, „Divna priča, ja se rasplakah“, „Top priča, ti pravi mačo…a ona prava odvažna djevojka. Živjeli“, pisali su oni.