Osumnjičeni za zločin D.D. priznao je da je ubio djevojčicu, a optužio je pokojnog brata D.D. i oca R.D. da su mu pomogli da sakrije tijelo. Za to vrijeme, drugi osumnjičeni S.J. ćuti i ne želi da govori o svojoj ulozi u nezapamćenom zločinu.

Jedan od odgovora na pitanje zašto osumnjičeni kriju dvogodišnje djevojčice možda leži u tome da postoji mogućnost da je priroda zločina veoma gnusna i da osumnjičeni strahuju da bi im pronalazak tijela dodatno otežao situaciju u postupku koji se vodi protiv njih za teško ubistvo.

– Ne može da se dopre do suvozača, da kaže gdje je prebacio tijelo sa deponije. Posljednja neka naša verzija je da je nešto gnusno uradio sa tim tijelom – rekao je prošle sedmice načelnik UKP Ninoslav Cmolić.

Drugi razlog zbog kojeg osumnjičeni ne žele da otkriju gdje je tijelo mogao bi biti taj što se nadaju da bi se nekako mogli izvući i spasiti doživotne robije ukoliko tijelo djevojčice ne bude pronađeno.

Međutim, to ih ne može spasiti, jer, kako je objasnio advokat Predrag Savić, ukoliko tijelo Danke Ilić ne bude pronađeno, moguće je procesuirati osumnjičene za njeno ubistvo na osnovu do sada prikupljenih dokaza.

– Tu su priznanja izvršioca, njihovih prikrivača koji su iz reda uže familije, imamo mnogo drugih dokaza u vezi s nastankom saobraćajke, krv na automobilu, asfaltu…Moguće je izvršiti običnu ili 3D rekonstrukciju nastanka saobraćajke, iz koje će se vidjeti da je bila takva da nije mogla da proizvede smrtne posljedice jer je bila brzina od 20 kilometara. Na osnovu svih tih dokaza vrlo je vjerovatno da je Danka Ilić usmrćena na način kako je priznao jedan od okrivljeni – naveo je on.

Savić napominje da bi za krivični postupak bilo dobro da se tijelo nađe, da se izvrši obdukcija, sudsko medicinsko vještačenje i da se na naučni način dokaže uzročno-posljedična veza između povreda i smrtnih posljedica.

U vezi sa zločinom i eventualnim saznanjima o istom, danas će pred Višim javnim tužilaštvom svedočiti majka D.D.

Osumnjičeni je angažovao i advokata, koji brani cijelu porodicu.