Ljetovanje i odmor na ostrvu imaju posebnu draž. Iz godine u godinu se lista najboljih ostrva na svijetu, prema mišljenju turista, očekivano menja.

Ipak, neka od njih su uvijek u samom vrhu. Što zbog autentične prirode, što zbog ponude smještaja, što zbog brojnih sadržaja i aktivnosti, koje su na raspolaganju turistima iz cijelog svijeta.

Čitaoci “Travelandleisure” svake godine biraju najljepša među njima.

Uglavnom se tom prilikom rukovode dostupnim aktivnostima, plažama i prirodnim atrakcijama, ali i gastronomskom ponudom i svim onim detaljima, koji utiču na njihov odmor. Ovo je njihov izbor.

1. Ostrvo Iskija

Oko sat vožnje trajektom dijeli Napulj i ostrvo Iskija u Tirenskom moru. Razlozi zbog kojih je baš ovo ostrvo u samom vrhu liste najljepših na svijetu jesu netaknute plaže, živopisna sela i termalni izvori, koji se nalaze na njemu.

Od mogućih 100 poena, ovo italijansko ostrvo je u anketi čitalaca pomenutog sajta dobilo ocjenu 94,61.

2. Maldivi

Uživanje u zemlji poznatoj po najnižoj nadmorskoj visini je, slobodno se može reći, zagarantovano. Plaže prekrivene finim, bijelim pijeskom i odlični hoteli, ali i nestvarno plava boja vode, ono su što karakteriše ostrva u Indijskom okeanu.

Mala je razlika u ocjeni, u poređenju sa pomenutom Iskijom, pa su Maldivi dobili ocjenu 94,44 u ovom glasanju.

3. Bali

Nerijetko karakterisano kao raj na zemlji, indonežansko ostrvo Bali privlači pažnju kako zbog povoljnih klimatskih uslova tokom godine, tako isto i zbog ponude smještaja, ali i ljubaznosti domaćina.

Na listi najboljih ostrva na svijetu, Bali zauzima visoko treće mjesto, sa ocjenom 92,51, od mogućih 100.

4. Ostrvo Milos

Tik iza Balija, sa ocjenom 92,50 našlo se grčko ostrvo Milos. Izuzev po odličnoj gastronomskoj ponudi, nadaleko je poznato i po skrivenim plažama, pa ne čudi što važi za odličan izbor za zaljubljene parove.

5. Ostrvo Fidži

Na području Melanezije, nalazi se ovo ostrvo neverovatne lepote. Fidži zapljuskuju vode Indijskog okeana, a u celokupnom arhipelagu nalazi se čak 322 ostrva i 522 ostrvaca, navodi “Vikipedia”.

Veći dio ostrva prekrivaju šume, dok je turizam naročito razvijen na Koralnoj obali, koja se nalazi na ostrvu Viti Levu.

U ovoj anketi, ostrvo Fidži dobilo je ocjenu 92,38.