"Prema informacijama koje smo mi dobili iz Policijske uprave u Čačku, juče se dogodio incident u kome su povređene dve osobe. Vlasnica psa i mladić koji je pokušao da joj pomogne kada su njenog psa napala dva rotvajlera. Nažalost, to nije prvi put da se takve stvari dešavaju. Mi smo prethodnih dana imali prijavu i uspeli smo da rešimo problem. Imali smo situaciju sa jednim srednjeazijskim ovčarom koji je takođe pravio probleme po gradu. To je ogroman pas koji je zaklao nekoliko vlasničkih pasa", rekao je za Tanjug Aleksandar Maksimović, rukovodilac "Zoohigijena" u "Komunalaccu" Čačak.

On je dodao da ovo nisu izolovani slučajevi i da se najčešće radi o vlasničkim psima, odnosno, kako kaže, neodgovornom valsništvu, kada vlasnici ne obezbjede adekvatne uslove, odgovarajuće dvorište, pa tako psi uspjevaju da se nađu na javnim površinama i dolazi do sličnih incidenata.

"To izaziva i strah kod naših sugrađana, pa često imamo i neosnovane pozive zbog pasa koji nisu agresivni. Ovde se ipak radi o psima koji su nam poznati od ranije, mi smo ih hvatali, ali pošto imaju vlasnika mi smo ih uz određenu naknadu vraćali vlasnicima", zaključio je Maksimović.

Iz čačanske Hitne pomoći potvrđuju da su tokom jučerašnjeg dana primili tri pacijenta sa povredma koje su im naneli psi.

"Javila su se tri pacijenta zbog ujeda psa. To je bilo između 22 sata i ponoći. Jedna pacijentkinja starosti 44 godine imala je povrede u predelu podlaktice i u predelu lica. Pacijentkinja starosti 23 godina imala je povrede u predelu šake i pacijent starosti 44 godine imao je povrede u predelu podlaktice. Sva tri pacijenta su pregledana u našoj službi, zbrinute su povrede i upućeni su u čačansku Opštu bolnicu hirurgu na dalje zbrinjavanje", rekla je za Tanjug  načelnica službe Hitne pomoći čačanskog Doma zdravlja Jelena Todorović.

Iz Opšte bolnice je potvrđeno da su tokom noći primili pacijentkinju koja je zadobila lakše tjelesne povrede prilikom ujeda psa, ali da je nakon obrade povreda puštena na kućno liječenje.