U ovogodišnjem projektu "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske" učestvovaće 19 lokalnih zajednica iz Srpske i Kulturno-umjetničko društvo "Joco Savić Ilićka" iz Brčkog

Panto Bašić, potpredsjednik KUD-a “Joco Savić Ilićka” rekao je da će KUD uz pomoć velikog broja privrednih subjekata pokušati da organizuje da boravak djece tih sedam dana bude što sadržajniji, što bogatiji, kako bi se djeca što bliže upoznala sa svojim vršnjacima iz Brčko distrikta.

Bašić je naglasio da se svi zainteresovani za prihvat mališana u svoje porodice mogu prijaviti na broj telefona: ‪065-769-182‬ ili u prostorije KUD-a “Joco Savić Ilićka”. Ovo je jedino Kulturno umjetničko društvo koje se prihvatilo organizacije složenog humanog projekta, naglasio je predsjendik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Milorad Arlov.

“Poslali smo molbu Ministartsvu bezbjednosti BiH da ova djeca nesmetano uđu u našu zemlju, jer nemaju lična dokumenta, osim rodnih listova i đačkih knjižica.”, poručio je Arlov. On je naveo da će u dva navrata u 19 gradova Republike Srpske boraviti oko 850 gostiju sa Kosova i Metohije.

Arlov je pobrojao sve lokalne zajednice koje će ugostiti srpsku djecu sa Kosmeta, a to su: Prijedor, Gradiška, Banjaluka, Čelinac, Prnjavor, Stanari, Teslić, Petrovo, Modriča, Brod, Šamac, Brčko, Bijeljina, Vlasenica, Sokolac, Istočno Novo Sarajevo, Istočna Ilidža, Nevesinje i Trebinje.