Pored vrhunske međunarodne podjele kao što su Elizabet Tajge, Eduardo Aladren i Mandla Mnedebele, u pripremi ovog poduhvata učestvuje oko 200 ljudi, kako na sceni tako i iza nje.

Tri čina i 357 stranica jedne od najljepših operskih partitura, Gabrijel Felc i Beogradska filharmonija pripremaju sa velikom strašću.

Publiku očekuje scenska ekstravagancija i redak kuriozitet - režija Aleksandra Nikolića dočaraće atmosferu mračnog i opasnog Rima iz 1800 tako što će filharmonijska predstava biti osvijetljena samo svijećama.

Galerije Kolarca postaju Rimska crkva Sant Andrea u prvom, palata Farneze u drugom i zamak Sant Anđelo u trećem činu.

"Beogradska filharmonija ima moje ogromno poštovanje zbog svoje posvećenosti, brzine i želje da uči i napreduje. U rekordnom roku smo pripremili ovu krunu operske literature koja je novitet u repertoaru orkestra. Filharmonijska Toska će biti spektakularni događaj, najprije jer je izvodi najbolji orkestar u zemlji, zatim zbog međunarodne podjele uloga koja je prvorazredna, uz efektnu scenografiju koja će natjerati publiku da tri čina prati bez daha, tako da uopšte nije čudno da je naša koncertna predstava potpuno rasprodata", kaže šef-dirigent Gabrijel Felc, prenosi Tanjug.

U produkciji najekskluzivnijeg događaja koncertne sezone učestvuje preko 200 ljudi.