"Primjetili smo transformaciju njenog rukovodstva. Bilo je prinuđeno ili je pristalo da se povinuje američkim zahtjevima. Izvukli smo svoje zaključke o onima koji tako rado podržavaju agresiju na Rusiju", objavila je ruska ambasada u Atini na Twitteru izjavu Lavrova.

Ruski ministar spoljnih poslova je ovim tvitom izrazio nezadovoljstvo preko ruske ambasade u Atini, reagujući bez presedana na poziciju koju je Grčka zauzela u odnosu na specijalnu vojnu operaciju Rusije u Ukrajini, navodi "Katimerini".

U tvitovima se dalje kaže da su "Grčka i Kipar posljednjih godina bili među najprijateljskim zemljama" i da su do skora "imali veliki broj zajedničkih kulturno-obrazovnih projekata", kao i da se "Ekonomska saradnja aktivno razvijala na obostrani interes."

Lavrov je naveo da je "čudna bila brzina kojom su prešli ne samo u 'tabor' onih koji su potpisali sankcije, već i u grupu onih koji predvode antiruske akcije.

"To odražava nametnutu liniju agresivne konfrontacije, a ne interes Grka", poručili su iz ruske ambasade u Atini, citirajući izjavu ruskog šefa diplomatije, navodi "Katimerini".