Kako je na Twitteru javio novinar NBC-ja Frank Torp, zaposlenicima Kapitola poslata je poruka u kojoj je stajalo: "Sve zgrade u sklopu kompleksa Kapitol: Spoljnja bezbjednosna prijetnja, nije dozvoljen ulazak ni izlazak. Držite se podalje od vanjskih prozora i vrata. Ako ste vani, potražite zaklon".

Požar u naselju za beskućnike

Oko dvadeset minuta nakon toga isti novinar je javio kako mu je policijski zvaničnik potvrdio da je evakucija bila podstaknuta požarom koji je zahvatio naselje za beskućnike koje se nalazi iza zgrade Kapitola. 

Policija koja obezbjeđuje Kapitol potom je objavila saopštenje za javnost u kojem se navodi kako u kompleksu zgrada Kapitola nije zabilježen nijedan požar, prenosi portal "Index".

"Evakuacija Kapitola naređena je zbog mjera opreza. Nema požara na području Kapitola niti u zgradama kompleksa. Dužnosnicima i osoblju se savjetuje da ostanu na sigurnom dok traje istraga ovog incidenta", navodi se u saopštenju.

Nedugo zatim su se oglasili i vašingtonski vatrogasci.

"Izašli smo na intevenciju zbog vatre koja je izbila vani. Vatra je ugašena, niko nije povrijeđen. To objašnjava dim koji su mnogi vidjeli", objavili su na Twitteru.