Izašli ste na dejt sa nekim novim i potencijalnim partnerom i povela se priča o bivšim partnerima, pa zato morate da znate kako da se postavite da nova osoba ne pomisli da ste čudni ili neurotični.

Budite kul

Sačekajte do trećeg sastanka i lagano skliznite u temu. Gledajte da započnete to kao neku bezazlenu šalu na račun bivših pa ćete polako razvijati temu ukoliko ona pokaže interesovanje. Nikada ne pitajte partnera sa koliko je osoba pre vas bio/bila Bilo da je reč o nekoliko ili nekoliko desetina partnera, ne postoji odgovor koji možete da mu/joj date a da ne zvuči kao da je/ga osuđujete.

Nemojte biti ni previše pozitivni

Osoba sa kojom ste sada se već oseća dovoljno ugroženo i uplašeno od strane vašeg bivšeg partnera, pa vam previše pozitivan komentar i komplimenti neće pomoći da ga opustite i približite mu se. Možda će pomisliti da još uvek niste raskrstili sa tom osobom i da gledate da joj se vratite ukoliko možete.

Bez imena!

Nemojte pričati o bivšem/bivšoj i imenovati ga/je, a pogotovo nemojte da koristite nadimke. Stvorićete osećaj kao da je treća osoba u vašoj vezi i to može da smeta novom partneru. Kada pričate o bivšim partnerima koristite izraze “moj bivši” i “moja bivša”