Ukrajinska kompanija MHP će u narednih pet godina investirati oko 200 miliona evra u Perutninu Ptuj, saopšteno je danas iz te kompanije.

Ta sredstva će biti investirana u proizvodnju, a "investicije će obuhvatiti i unapređenje opreme i uvođenje tehnologije na najvišem industrijskom nivou, kao i renoviranje farmi", istakao je predsednik Upravnog odbora MHP-a Džon C. Rič na sastanku sa slovenačkim novinarima.

"Ovo je jedna od najznačajnijih strateških investicija kompanije MHP, zbog čega smatramo da je ona važna prekretnica i uvereni smo da će doprineti povećanju prodaje proizvoda Perutnine Ptuj na tržištima Slovenije, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine na kojima već poslujemo, ali da će istovremeno otvoriti i vrata za nove poslovne prilike", dodao je Rič.

MHP je do sada dobio odobrenja od Komisija za zaštitu konkurencije u Austriji, Srbiji i Makedoniji, a po okončanju rada komisija na ostalim tržištima očekuju se isti rezultati, kao i da će celokupan proces akvizicije uskoro biti završen, poručuju iz te kompanije..