On će u narednoj sezoni predvoditi crno-bele i to po treći put.

Kako je preneo Telegraf, crno-beli su rešili da umesto Alberta Nađa dovedu stručnjaka koji je vveć ranije u dva navrata imao prilike da vodi crno-bele.

"Aleksandar Stanojević je posle više od mesec dana razgovora, prošlog četvrtka seo za sto sa generalnim direktorom, dogovorio značajan deo buduće saradnje, ali je konačan odgovor ostavio za tekuću sedmicu u kojoj je i definitivno dao pristanak na početak trećeg trenerskog mandata u Humskoj", preneo je Telegraf.

Inače, Stanojević je sa Partizanom imao dosta uspeha u oba navrata.

U prvom navratu, od 2020. do 2012. osvojio je dve titule prvaka i Kup Srbije, Partizan je pod njegovom komandom igrao i u grupnoj fazi Lige šampiona.

U drugom navratu kada je vodio tim,  od 2020. do 2022. godine, nije osvojio trofej, ali je takođe uspeo da obezbedi plasman u grupnu fazu Lige konferencija, ekipa je prezimela u Evropi.

Stanojević je karijeru počeo vodeći mlađe selekcije u FSS, bio je na klupi Srema iz Jakova, da bi 2007. bio pomoćnik Miroslava Đukića, tadašnjeg šefa struke Partizana.

U karijeri, Stanojević je osim Partizana bio i na kormilu četiri kineska kluba, u pitanju su Dalijen Aerbin, Peking Guan, Peking Enterprajs i Peking Rene. 

Takođe vodio je Makabi iz Haife u Izraelu, solunski AOK; te Konjaspor u Turskoj.