Kejt Midlton se već nekoliko meseci leči od karcinoma, ona je otkrila kako je podvrgnuta preventivnoj hemoterapiji, i to je jedino što se zna.

Prethodnih meseci su se gotovo svakodnevno pojavljivale brojne tvrdnje, teorije zavere, a  jedan izvor sada tvrdi kako više  ništa neće biti isto nakon što je princezi dijagnostikovan karcinom.

Princeza od Velsa, koja je nekada bila na čelu sa suprugom princom Vilijamom na kraljevskim angažmanima, "možda se nikada neće vratiti u ulozi u kojoj su je ljudi videli ranije", rekao je insajder za US Weekly u utorak.

Izvor je dodao da ona trenutno "ponovo procenjuje šta će moći da preuzme kada se vrati" nakon što je bila podvrgnuta preventivnim hemoterapijskim tretmanima.

Štaviše, kraljevski stručnjak Ričard Ficviljams primetio je da kada Midltonova bude u mogućnosti da se vrati svojim kraljevskim dužnostima "to će biti zasnovano na medicinskim savetima i biće veoma pažljivo izbalansirano".

Izveštaj dolazi nakon što je izvor rekao za Daily Beast da se možda neće javno pojavljivati kao član kraljevske porodice do kraja 2024. godine.