Mladi fudbaler Bajerna ušao je u igru u 71. minutu umesto Roberta Andriha i tako upisao prve minute u dresu "pancera".

Tako je u nepunih godinu dana uradio kolosalan posao, debitovao i za Bajern i za Nemačku.

"Ostao sam bez daha, osećaj je nevarovatan. Bilo je neverovatno zabavno", rekao je u intervju za Spoks.

Upitan je i da li je bilo inicijacije u svlačionicu, koja zahteva od debitanta da svima nešto otpeva.

"Nisu me to još pitali i nadam se da neće. Ako buu tražili, može bilo koja pesma od Helene Fišer koja je lagana. Na primer 'Atelmos'", rekao je Pavlović.

Morao je da bira da li će igrati za seniorski tim Srbije ili Nemačke. Izbor je bio težak.

"Lep je osećaj zbog toga što se Fudbalski savez Srbije baš potrudio oko mene. Odluka nije bila laka, jer imam osećanja i prema drugoj zemlji. Naravno, normalno je, potičem iz Srbije", rekao je Pavlović.

A u Srbiji, brojna je porodica. Pitali su ga i za koga navija od klubova u Srbiji.

"Svi moji u Srbiji navijaju za Partizan, ja sam mešavina. Volim Crvenu zvezdu zbog stadiona. Kada sam u Srbiji, ponekad dođem na stadion. Veoma je lep. Ne znam, teška je odluka. Pa reći ću, neka bude Crvena zvezda. Porodica će me mrzeti zbog toga, ali nema veze", dodao je Pavlović.

Kada je u našoj zemlji, često boravi kod babe i dede.

"Baka i deka žive na farmi blizu Beograda. Trudim se da dođem makar jednom godišnje. Uvek se odmaram tamo, igram sa psima i mačkama. Lepo je, a hrana je najbolja".

Aleksandar je jako zahvalan bivšem treneru Bajerna, Tomasu Tuhelu, jer je pod njegovom komandov debitovao jesenas. Posebno je zahvalan i treneru tima do 19 godina, Daniju Galmu. Trener Bajerna naredne sezone biće Vensan Kompani.

"Znam da je bio dobar defanzivac, vrlo je emotivan. Što se tiče Galma, on mi je dao šansu da se pokažem, biću mu zauvek zahvalan zbog toga", poručio je Aleksandar.

Pošto je član Bajerna, nije čudo ni to da su mu uzori upravo bivši igrači minhenskog kluba, Toni Kros i Bastijan Švajnštajger.

"Švajnštajger me dobro poznaje. Video sam ga na meču sa Ukrajinom. Uvek je zabavno sa njim. Kad sam bio mali, gledao sam treninge Bajerna i dobio autogram od njega. Što se tiče Krosa, on je vanserijski igrač. Tako je smiren sa loptom. Igram fudbal na sličan način, mogu mnogo da naučim od njega", zaključio je reprezentativac Nemačke.