"Osećanja su malo pomešana. Krivo mi je što smo izgubili, ali sam zadovoljan reakcijom naših igrača i uopšte svega što se dešavalo. Mislim da smo bili blizu da postignemo drugi gol. Nismo izgubili da izgubimo, ali dobro, to je fudbal. Ovo je jedan jako dobar test protiv jake i kompaktne ekipe kao što je Austrija. To će nas čekati u Nemačkoj", rekao je Stojković za "RTS".

Već za ovu noć je najavio analizu sa stručnim štabom, a da će sutra imati sastanak sa igračima.

"Dobra provera, ima loših, ali i dobrih stvar. Nema spavanja za trenere, već noćas ćemo napraviti video analizu i jedan dobar sastanak, da igrači i u vizuelnom delu vide gde su dobri, a gde greše".

Zbog čega ponovo lako primljeni golovi?

"To je za analizu. Mi smo krenuli sa četvricom u poslednjoj liniji, ali opet me je nešto uverilo da nije to to. Da moramo da visoko pritisnemo protivnika i da ga napadnemo".

"Ne zaboravimo da smo u prvom poluvremenu imali baš dobre šanse. Nismo ih iskoristili, ali neka ih iskoristimo u Nemačkoj".

Hoće li Srbija biti prava u Nemačkoj?

"Biće Srbija prava u Nemačkoj. Imamo i Švedsku, ali sabraćemo utiske i videćemo šta je to najbolje što Srbija može da pruži. Sigurno će ove dve utakmice i meni dati odgovore što se tiče igrača. Imali smo problema, sa Kostićem, sa Spajićem koji je tražio izmenu. Saša Lukić takođe nije spreman za svih 90 minuta. Rešavaćemo te probleme u hodu. Imamo dovoljno vremena, ali ova utakmica je odlična za analizu. Nisam srećan što smo izgubili, ali me hrabri da će biti dobro u Nemačkoj", rekao je Stojković i na kraju zaključio:

"Biće dobro u Nemačkoj, ne može drugačije da bude".