Povodom Dana učeničkih postignuća, izvršni direktor za proizvodnju električne energije i razvoj termoelektrane Milutin Tasovac uručio je laptop računar đaku generacije Osnovne škole Vuk Karadžić“ iz Zabrđa Milici Nešković.

 

Pored toga, Tasovac je uručio i nagradu u vidu mobilnog telefona učenici Valeriju Vitomir, koja je na regionalnom takmičenju u fudbalu proglašena za najboljeg golmana.

 

“Čast mi je i zadovoljstvo što sam prisustvovao ovogodišnjem Danu učeničkih postignuća škole "Vuk Karadžić" iz Zabrđa. Ispraćena je još jedna generacija vrijednih i uspješnih učenika, koji su, svojim sposobnostima, ali i uz veliku podršku i požrtvovanje nastavnog osoblja i uprave škole, postigli zapažene rezultate. Preduzeće RiTE Ugljevik će nastaviti da pruža podršku najboljim đacima sa naše regije, ali i obrazovanju u cjelini, jer je to pravo ulaganje u našu budućnost", rekao je Tasovac nakon dodjele.

 

Direktorica Osnovne škole Vuk Karadžić” iz Zabrđa Nada Naćić izrazila je zahvalnost preduzeću RiTE Ugljevik za dugogodišnju podršku.

 

"Mi smo mala škola, pa nam svaka podrška mnogo znači. Ove godine smo ispratili 17 maturanata, a upisano je 16 prvačića. Ipak, kao što smo danas i vidjeli, naši učenici su nas učinili ponosnim zbog zapaženih rezultata na brojnim opštinskim, regionalnim, pa i republičkim takmičenjima",  dodala je Načićeva.