To je ujedno najveće prijavljeno pojedinačno neto primanje po osnovu radnog odnosa u RS u prvih pet mjeseci ove godine, piše portal Capital.ba.

Prema podacima Poreske uprave RS, među deset najvećih prijavljenih pojedinačnih neto primanja po osnovu radnog odnosa u prvih pet mjeseci dominira upravo ova djelatnost te ostalo novčano poslovanje ili posredovanje.

Odmah iza radnika u Istočnom Novom Sarajevu je Banjalučanin zaposlen u trgovini na veliko mašinama za rudarstvo i građevinarstvo, koji je za mjesec zaradio 100.414 KM.

Slijede još tri Banjalučanina zaposlena u ostalom novčanom poslovanju sa neto zaradom od 91.562 KM, 78.618 KM i 78.311 KM.

Na šestom mjestu po visini zarade je još jedan Banjalučanin, koji je za mjesec inkasirao 69.027 KM, a zaposlen je u proizvodnji osnovnih farmaceutskih proizvoda. Na sedmom mjestu je još jedan radnik iz Istočnog Novog Sarajeva zaposlen u trgovini na veliko duvanskim proizvodima sa zaradom od 67.077 KM.

Listu zatvaraju još tri Banjalučanina, od kojih je jedan zaposlen u trgovini na veliko duvanskim proizvodima i zaradio je 66.103 KM, jedan u ostalom novčanom poslovanju sa zaradom od 66.029 KM i posljednji u djelatnosti bolnica i zaradom od 60.801 KM.