Izabranici šef stručnog štaba Vladana Milojevića večeras su u utakmici posljednjeg kola savladali Čukarički rezultatom 4:1.

Zvezda je tako na najljepši način proslavili osvajanje 35. šampionske titule, odnosno sedme uzastopne titulu i četvrte uzastopne duple krune.

Gosti sa Banovog brda poveli su golom Viktora Rogana u 17. minutu, a preokret je sa dva pogotka, u 32. i 55. minutu je donio Piter Olanjinka. U listu strijelaca do kraja meča još su se upisali Naser Điga u 79. i Žan-Filip Kraso u 90. minutu.

Utakmica je imala i veliki značaj za nekoliko fudbalera. Od dresa Zvezde su se u ovom meču opristili kapiten Aleksandar Dragović, Nemanja Milunović, Kosta Nedeljković, kao i dugogodišnji rezervni golman Zoran Popović.

Zvezda je sezonu završila sa 96 bodova, odnosno 18 više od drugoplasiranog Partizana.

Proslava uspjehe nakon Marakane biće večeras upriličena i na Kalemegdanu. Važnu pobjedu večeras su ostvarili i fudbaleri Vojvodine protiv Mladosti iz Lučana 1:0.

Vojvodina je ovom pobjedom osvojila četvrto mjesto sa 61 bodom, igraće drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope sledeće sezone.