SVE JE POČELO U ŠPANSKOM SELU ZBOG LJUBAVI PREMA PRESLATKOM PSU DEJVU


Platforma je osnovana 2010. godine iz, kako navode na sajtu, ljubavi prema životinjama. Preko njega je do danas ostvareno više od četiri miliona noćenja ljudi koji su otkrili kako da besplatno putuju svetom čuvajući ljubimce. Na stranici je članova iz više od 130 zemalja sveta, a procenjuju da su njihovi korisnici uštedeli više od pola milijarde dolara na troškovima smeštaja i nege kućnih ljubimaca.

Iza svega stoji Endi Pek, koji je imao tešku nesreću u Andima pre više od 10 godina. Dok se oporavljao u prelepom španskom selu, u kući koju je pronašao preko platforme "domaćica" (popularno održavanje i razmena), zbližio se sa psom Dejvom. Razgovarajući sa Dejvovim vlasnikom, shvatio je koliko je teško i skupo pronaći čuvara kućnih ljubimaca. Tada je došao na ideju da pokrene platformu koja bi povezivala ljubitelje životinja i omogućila im da jeftinije putuju svetom. Tako je stvorena Trusted House Sitters, a ostalo je istorija!

PLAĆA SE GODIŠNJA ČLANARINA, ŠTO JE BOLJE OD HOTELA, AIRBNB-A I DOG HOTELA

Registracija na platformi je besplatna, ali se plaća godišnja članarina od 129, 199 ili 249 evra godišnje, u zavisnosti od odabranog paketa. Ulaskom na stranicu birate da li želite da čuvate životinju ili vam je potreban neko da čuva vašu. Ako izaberete prvu opciju, biće prikazani oglasi onih koji planiraju putovanje i kojima je potrebno čuvanje životinja, a u drugom slučaju otvoriće se oglas u kome treba da upišete datume, lokaciju i vrste životinja za koje se neko treba pobrinuti dok vas nema.

Od tri ili četiri dana u Evropi, do nekoliko nedelja u Njujorku, od umiljatih mačića i razigranih pasa do zečeva i gmizavaca, pregledavajući oglase, svako će pronaći datume, nekretnine i životinje po svom ukusu.

SVE JE SIGURNO: KORISNICI SU VERIFIKOVANI I IMAJU OCENE OD DRUGIH ČLANOVA SA KOJIMA SU SARAĐIVALI

Vlasnici životinja takođe mogu biti mirni jer su svi registrovani čuvari kućnih ljubimaca verifikovani i njihov je identitet potvrđen, a na stranici se mogu videti i ocene koje su im dali prethodni vlasnici životinja kod kojih su boravili. Kao i na svim platformama na kojima su ocene prethodnih korisnika važne, deluje da je teško pronaći "čuvara" kućnih ljubimaca ili pansion kada se prvi put registrujete. I na to je mislila ova platforma, pa ako vlasnik dve nedelje nakon postavljanja oglasa ne nađe osobu koja će brinuti o životinji, uplaćena članarina se vraća.

Ako ste se prijavili za negu i izabrani ste, stupićete u direktan kontakt sa vlasnikom životinje i dogovarate se o detaljima dolaska. Kada stignete na lokaciju i upoznate vlasnika, on vam kaže sve navike i potrebe svog ljubimca (ili više njih, ima mnogo oglasa sa više životinja u domaćinstvu), a vi se dogovorite koliko često ćete mu slati fotografije, video zapise i koliko često ćete se čuti preko video poziva. Jer svi ljubitelji životinja dobro znaju da su kućni ljubimci članovi porodice i da nam je uvek važno da su dobro i da se o njima dobro brine, piše putnikofer.hr.