Jelena Radulović iz Saveta roditelja u OŠ "Vladislav Ribnikar" rekla je za "Blic" da su na sastanku koji je održan u petak, 19. aprila, od strane škole informisani o epilogu ovog slučaja.

Više javno tužilaštvo je u dopisu obavestilo školu da je nož pronađen u rancu učenika podmetnut od strane drugog učenika i da je škola po dobijanju dopisa preduzela sve propisane mere iz svoje nadležnosti - kaže ona.

Nedavno je o ovom slučaju govorila ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović. I ona je tada izjavila dete, u čijem je rancu pronađen nož, nije doneo taj nož u školu.

-Stavljen mu je nož. Čitav niz institucija je radio na tome i doneo zaključak da to dete nije donelo nož - rekla je prof. dr Đukić Dejanović.

Ona je dodala da je prevencija ipak dala rezultat.

Uočeno je da je nož u jednom rancu, nož koji je kupljen nije korišćen, nije bilo nikakvih posledica i veoma brzo su reagovale sve institucije - rekla je ona.

Prof. dr Đukić Dejanović je dodala da su svi roditelji, čija su deca bila uključena u ovu priču, informisani, te da su preduzete mere.

- Radi o osetljivim podacima, jer su deca maloletna. Proces je završen na način, za koji se ja nadam, najadekvatniji za situaciju kakva je bila - kaže dr Slavica Đukić Dejanović.

Nije bilo incidenta

Podsetimo,  školski policajac u OŠ "Vladislav Ribnikar" je pronašao nož u rancu jednog đaka. U školi tada nije bilo nikakvih incidenata i dečak koji je imao nož kod sebe je odveden u policijsku stanicu.

Ovu informaciju je tada potvrdio i jedan od roditelja učenika te škole.

Nož jeste pronađen kod jednog od učenika škole, đaka osmog razreda, ali nije došlo ni do kakvog incidenta. Nož je oduzet detetu, a deca su puštena kući. Deca su dovoljno istraumirana i ovo im je dodatno teško. Mi kao roditelji se naravno brinemo, ali moramo da budemo sigurni da je školsko okruženje za našu decu bezbedno - rekao je tada jedan od roditelja.

U razgovoru još tada, otac deteta koji pohađa OŠ "Vladislav Ribnikar" ispričao je da roditelji dečaka, kod koga je navodno pronađen nož, tvrde da mu je on podmetnut. Kada je čuo šta se desilo, momentalno je došao po dete budući da žive na dva minuta od škole.

- Deca među sobom pričaju, tako je do mog sina koji pohađa peti razred došla informacija kako je otac dečaka kod koga je pronađen nož došao u školu i počeo da viče kako je njegovom detetu neko stavio nož u torbu. Šta se tu stvarno desilo, da li je, da li nije - to niko od nas ne zna jer nismo bili prisutni. Verujemo da ima nečega, pošto je veliki broj dece preplašen i uspaničen - rekao je tada on za "Blic".