Šta je izazvalo haos?

Jelena se juče, 1. maja, oglasila povodom, kako je napisala, pojedinih neprijateljkih odnosa od strane okolnih zemalja prema Srbiji

Ona je istakla da osuđuje svaki vid nasilja, ali i nepravdu prema svojoj zemlji.

Izjavu zbog koje joj, kako saznajemo, stiže niz pretnji, zbog čega je pomenuti nastup i otkazan, prenosimo u nastavku u celosti.

Neverovatno kako su vlade okolnih malih zemalja konstantno neprijateljski raspoložene prema mojoj zemlji Srbiji. I njihovi mediji i njihova vlast. Za to vreme, Srbija građanima okolnih zemalja pruža dugačak niz olakšica i povlastica kad dođu u Srbiju da žive, rade i zarade. Da Crna Gora po ko zna koji put glasa protiv Srbije, a da se pola Crnogoraca nalazi u toj istoj Srbiji i ne vidi neki moralni problem ili politički problem?! Pa ne glasaš protiv zida već protiv naroda i zemlje koja ti hrani sunarodnike. I nije dovoljna sramna nepravda koju nam svi oni mali čine tako što kao gomila iskeženih majmuna likuju kao kad se rani lav, kad nam se protivpravno otima ogromno parče teritorije i time se krše svi zakoni UN nego se utrkuju ko će više da naudi. Jer vide da mogu da podignu svoj ku*čić... I niko, ponavljam, niko nema pravo da se poziva licemerno na devedesete jer niti te politike ima, niti tih mozgova - istakla je Karleuša, pa dodala:

Jer kad bi Srbija krenula da se poziva na nepravde devedesetih, pedesetih, četrdesetih, tridesetih, dvadesetih, raznih Jasenovaca, Tita i komunista koji su nam nakačili na grbaču i Albance i ostale narode i narodnosti koji nisu imali ni put ni voz, mogli bi svi zajedno da se proglasimo za genocidni Balkan koji treba sravniti sa zemljom. Nuklearka i bam! Jer svakom Crnogorcu je deda Srbin, svakom Hrvatu je deda ubijao Srbe, svakom Bošnjaku deda nije došao ni iz Turske ni iz Saudijske Arabije, jer smeta ono IĆ i razumevanje srpskog jezika, a svakom Albancu sa Kosova je deda bio u plemenskoj bandi koja je napadala srpsku vojsku koja se povlačila prema Grčkoj u Prvom svetskom ratu, u bandi koja je palila vekovne srpske manastire.

Mi smo zmijarnik, svi na Balkanu, zatrovani mržnjom i politikom protiv Srbije koja naje*e kad ne reaguje a i kad reaguje, samo zato što nikada nije zvanično prebrojala svoje žrtve i tražila pravdu za milione ubijenih, proteranih, poturčenih i pokatoličenih, obespravljenih... Nikada nisam podržavala bilo kakav vid agresije, zločine po bilo kojoj osnovi. Prva uvek osudim. Zato osuđujem i nepravdu prema mojoj zemlji.

Nakon ovog teksta, Jelena je 2. maja objavila novi u kom je saopštila da otkazuje koncert u Podgorici 9. maja.

Jelena se oglasila na svom Instagramu, te objasnila da je, kako ističe, iz političkih razloga morala tako da postupi.

- Nažalost, primorana sam da otkažem najavljeno gostovanje u Podgorici zbog grubog mešanja politike u moj nastup - započela je Jelena, pa nastavila:

- Nadam se da divan bratski narod Crne Gore neće dozvoliti da razne političke struje u CG napadaju pevače iz Srbije. Žao mi je što ovih dana svi možemo da vidimo kako moju zemlju napadaju, podržavaju otimanje teritorije i glasaju protiv moje zemlje i mog naroda, a onda se ljute kada neko glasno postavi pitanje: "Zašto braćo?".