Sa mitinga je jasno poručeno da Republiku Srpsku i srpski narod niko ne može i neće poniziti, ma gdje i kakve odluke donosili.

Na mitingu govore predstavnici rukovodstva Republike Srpske, boračkih udruženja iz Odbrambeno-otadžbinskog rata i različitih udruženja građana.

Veliki broj gradjana iz skoro svih djelova Republike Srpske je okupljen na trgu u centru Banjaluke, uz mnoštvo trobojki Srbije i Republike Srpske.

Zbog gužve su zatvorene su sve okolne ulice oko Trga Krajine i Parka Petra Kočića.

Narodna skupština Republike Srpske (NSRS) usvojila je ranije danas Izveštaj Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji u periodu od 1992. do 1995. godine.

Skupština je usvojila i zaključke u vezi sa Izveštajem Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji u periodu od 1992. do 1995. godine u kojima se, pored ostalog, potvrđuje da je termin "genocid" za Srebrenicu netačan i da se ne može prihvatiti.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ranije danas pozvao je građane da dođu u što većem broju i poručio da će miting proći mirno i sa jasnim porukama.

"Poruka je, kako misite da živimo sa vama, ako vi nas etiketirate. Šta hoćete? Da mi budemo krivi, a vi ste kao nevine žrtve. Naravno, da ima nevinih žrtava kod Bošnjaka, kao što ima i kod Srba, ali time su se trebali baviti sudovi, a ne politički forumi kakav je Generalna skupština UN-a", rekao je Dodik za RTRS