Derbi gradskih rivala je apsolutno opravdao povjerenje. Gledali smo zanimljivu, na momente atraktivnu košarku, a sama utakmica je obilovala preokretima. 

Na kraju se nominalni domaćin bolje snašao u penal završnici i zasluženo pobjedio. 

Budućnost je bila bolji rival u prvom periodu koji je završen rezultatom 17:13. Međutim od starta drugog kvartala, izabranici Igora Mihajlovića, koji su večeras ponovo nastupili bez povrijeđenog kapitena Dejana Kokoruša, odličnom odbranom ulaze u sjajnu seriju i na poluvrijeme odlaze sa prednošću od +13. Bilo je 25:38.

Činilo se da Radniku ništa ne stoji na putu da utakmicu mirno privede kraju ali je Budučnost maksimalno pojačala ritam, igrala je smažnu odbranu na ivici faula i lagano topila prednost. Konačno na 8 minuta i 58 sekundi prije kraja , izabranici Darija Čojića ponovo dolaze do prednosti od 54:52. Budućnost je potpuno iskoristila konfuziju u redovima gostiju i podebljavala prednost koja je na 4 minuta prije kraja iznosila +9. 

Međutim, Radnik ponovo pronalazi snagu da uzvrati pa se u posljednjih 21 sekundu ulazi u penala završnicu u kojoj je domaći tim bio skoncentrisani. Istina, Radnik je na 4 sekunde prije kraja na -3 imao pokušaj za 3 poena ali Mićić nije bio precizan, pa Čurovićeva dva poena nakon ofanzivnog skoka nisu ništa promjenila. Sa linije penala Peljto na sekundu prije kraja postavlja konačan rezultat 74:72.

Budućnost je dobila prvu i odlučujuću treću utakmicu, Radnik drugu pa je Budućnost slavila u seriji zasluženo 2:1.