Petrović je podsjetio da je RSS osnovana 2021. godine i da je za relativno kratko vrijeme postigla odlične rezultate – osvojila poslaničko mjesto u Narodnoj skupštini Republike Srpske, osnovala više gradskih i opštinskih odbora širom Srpske, kao i veliki broj mjesnih odbora na području Semberije.

 

- Kvalitetna politika ne zasniva se samo na dobrim idejama i ciljevima, njena suština su ljudi. Mi u našem članstvu imamo sjajne ljude i zato mislim da je budućnost Republičke stranke Srpske, kao i naše domovine Republike Srpske, svijetla. Podjela više od stotinu članskih kartica, ali i svakodnevne pristupnice koje nam pristižu u bazu članstva, potvrda su da je naš lider Slavenko Ristić pokretač iskrene i jake političke energije koja će uskoro pokazati svoju pravu snagu – istakao je Petrović.

 

Petrović je, prije zvanične dodjele, jednu od članskih kartica uručio Vanji Krtolini, diplomiranoj glumici i članu kolektiva Gradskog pozorišta „Semberija“. Krtolina je naglasila da je pristupila RSS jer je shvatila koliko ova stranka polaže pažnju dobrobiti mladih.

 

- Jednostavno, nisam željela da imam dilemu da li treba da odem u inostranstvo da bi mi bilo bolje. Želim da živim u mojoj Bijeljini, da radim posao koji volim, da sam sa svojim ljudima. Republička stranka Srpske i Slavenko Ristić pokazali su da imaju plan za dobrobit cijele zajednice, a ne pojedinaca, i zato sam večeras ovdje – navela je Krtolina.

 

Republička stranka Srpske osnovana je u Bijeljini u junu 2021. godine. Njen lider, poznati privrednik i humanista Slavenko Ristić poslanik je u Narodnoj skupštini Republike Srpske, a stranka ima tri odbornika u Skupštini grada Bijeljina. Samo u ovom gradu RSS ima više od hiljadu aktivnih članova, dok je taj broj neuporedivo veći na nivou Republike Srpske, gdje RSS gotovo svakog mjeseca širi mrežu opštinskih i gradskih odbora. /kraj/