Ministar Milićević boravio je u radnoj poseti Srbima u okolini Novske, na njihov poziv

Nakon završenih sastanaka sa predstavnicima Srba iz lokalnog kulturno-umetničkog društva i seoskih mesnih zajednica, ministar se sa saradnicima uputio ka spomen parku u Jasenovcu, kako bi odao poštu Srbima ubijenim u zloglasnom logoru NDH.

- Tri policijska automobila su nas dočekala ispred Jasenovca. Nama nije bila namera ni da vodimo novinarske ekipe, niti da dajemo izjave. Moja namer kao ministra je bila da se poklonim našim žrtvama i da položim cveće i ništa više i da nakon toga napustimo stratište i krenemo ka Srbiji. Rekli su nam da moramo da se vrtimo na granični prelaz Bajakovo. Pitao sam ih za razlog, rekli su da je to naređenje sa vrha - rekao je ministar za Telegraf.

Upitao ih je da bar travom prošeta, da pogleda spomen obeležje, ali ni to mu nisu dozvolili i rekli da mora odmah da se vrati, da je to naredba.

- Ja sam rekao pa čekajte vi nas gledate kao zločince. Ja nisam zločinac. Ja sam samo Srbin koji je došao da se pokloni srpskim žrtvama.

Kako je ministar rekao, nikakvo objašnjenje nije dobio. Kako kaže, uvek poštuje procedure i nije želeo ništa da politizuje, niti je govorio o unutrašnjim političkim prilikama niti o regionalnim odnosima i dodao, da je samo želeo da položi cveće i pokloni se žrtvama.