Igrao se 71. minut meča na Friuliju, kada se štoper Rome samo spustio na teren. Dok je lopta bila kod njegovih saigrača na sredini tabele, Ndika je legao na travu, a sudija je odmah prekinuo meč kako bi se ukazala pomoć fudbaleru iz Obale Slonovače.

Lekarske službe su odmah uletele na teren, kako bi se ukazala pomoć fudbaleru Rome, koji se sve vreme držao za grudi i srce. Nakon nekoliko minuta, Ndika je iznet na nosilima, a i dalje nije poznato kakvo je stanje defanzivca ekipe, koju sa klupe predvodi Danijele De Rosi.

O ozbiljosti svega govori i činjenica da je glavni arbitar susreta, nakon deset minuta prekida, odlučio da prekine meč u Udinama, pri rezultatu 1:1. Ostaje da se vidi da li će meč biti nastavljen sutradan, a to će zavisiti pre svega od toga kakvo je stanje 24-godišnjeg igrača.

Ovaj fudbaler je u Romu stigao iz Ajntrahta iz Frankfurta u petogodišnjem ugovoru. Karijeru je započeo u Okseru u Francuskoj, a za reprezentaciju Obale Slonovače je odigrao 27 utakmica.

Domaćin poveo, Roma se vratila u meč

Što se samog meča tiče, treba istaći da je domaća ekipa stigla do prednosti u 23. minutu, golom Roberta Pereire, a nakon velike greške Dina Hujsena, fudbalera gostiju. Uspela je "vučica" da se vrati u 64. preko Romelua Lukakua, a zatim je sjajan meč u Udinama prekinut zbog Ndike.

Roma je trenutno na petom mestu na tabeli Serije A, sa 55 osvojenih bodova, dok je Udineze na 15. mestu sa 28 bodova.