Naredni meč igraće se u Minhenu sledeće nedelje u sredu, a pobednik ovog dvomeča će u polufinalu igrati protiv Real Madrida ili Mančester sitija.

Arsenal je bolje otvorio utakmicu, a ofanzivu je krunisao Bukajo Saka fenomenalnim golom u 12. minutu. Primio je mladi Englez pas najpre od Martina Edegora, odbrana Bajerna nije uspela da oduzme loptu, već samo uspori napad rivala, ali je Ben Vajt pronašao Saku, koji se brzo namestio i sa desne strane pogodio dalji ugao za 1:0.

Iako su „tobdžije“ imale i veći posed i više šansi u prvom poluvremenu, Bajern je do velike pauze uspeo da preokrene.

Oduzeli su igrači Bajerna loptu u 18. minutu, Sane je dodao do Gorecke, koji je fenomenalno asistirao do Gnabrija, koji je bio brži od odbrane Arsenala i spretnim udarcem matirao Raju.

Nešto kasnije je Liroj Saner imao odličan prodor po levoj strani, zatim je krenuo ka sredini, a na kraju ga je oborio Vilijam Saliba, pa je sudija pokazao na belu tačku. Hari Kejn je realizovao penal u 32. minutu, tako što je loptu poslao na jednu, a golmana Davida Raju na drugu stranu.

U drugom poluvremenu je Arsenal ponovo imao veći posed, ali je odnos u šutevima bio 3:6 za Bajern. Međutim, videli smo samo jedan gol i to u mreži Bavaraca, a njega su kreirali rezervisti Arsenala.

U 76. minutu Gabrijel Žezus je sjajno driblao, a zatim samo odložio loptu za Leandra Trosara, koji je šutirao precizno i poravnao rezultat.

U 90. minutu Koman je pogodio stativu posle majstorija Musijale. Raja je bio savladan, lopta mu je prošla kroz noge, ali gola nije bilo.

U poslednjim trenucima meča, Saka je zaobišao Manuela Nojera, ali je namerno ispružio nogu i pao, pa sudija nije svirao penal za Arsenal.