Kada dođe do smene trenera, sem "šok terapije" za ceo tim, valja promeniti sastav, čisto da se unese nova energija, no, ako ne izvagate na pravi način, onda ste "dzaba krečili", jer nekada ni radikalni rezovi nisu najbolje rešenje, što je Partizan osetio u prvih 45 minuta meča sa Vojvodinom.

Novi trener Albert Nađ morao je da improvizuje sa bonusom usled žutih kartona Bojana Kovačevića, te je priliku pružio Mateji Stjepanoviću, pridodavši ga Nathu i Zahidu u centralnom delu terena, što je vezni red crno-belih učinilo drastično sporijim, a kada uz to imate i Mateusa Saldanju potpuno van ritma, očigledno nespremnog, teškog i slabo pokretljivog, onda su okovi na nogama još teži.

Ta činjenica, uz možda prerano "guranje u vatru" Alekse Jankovića samo je olakšala posao Vojvodini, koja je u prvih 15-tak minuta potpuno dominirala terenom, kontrolisala igru i prostor, uz nabvedeno imala i tri vrlo dobre situacije da već tada povede i dodatno oteža domaćinu, ali u u dva navrata Zukić i jednom Vukanović bili ili neprecizni ili nedevoljno koncentrisani u završnici.

Patili su crno-beli dobrano, pokušavali da organizuju igru iz poslednje linije, u koju se vratio Siniša Saničanin, ali bi, sem te prenosne lopte, napadi tekli sporo i jednostrano, mahom distribucijom Natha ili Zahida ka Kalulu, dok je pomenuti Janković bio potpuno isključen iz igre.

Lako je Vojvodina sve to rešavala, ali je onda u 19. minutu Partizan pogledala sreća da iz prvog pravog napada u kome je odbrana gostiju ispala postigne gol. Polulevo se izvukao Zahid, odigrao dupli pas sa Nathom na malom prostoru, a potom pokušao da vrati povratnu loptu, na koju je trapavo odreagovao Đorđe Crnomarković i ubacio je u sopstvenu mrežu - 1:0.

Vođstvo je pomalo stabilizovalo Partizan u polju, ali se videlo da nešto debelo nedostaje, da crno-beli, pre svega, trkački ne mogu da pariraju gostina, niti isprate brza krila Vojvodine, koja bi posle svake direktne lopte pravila ozbiljnu pometnju, posebno Kaleb Seri, za koga crno-beli nisu imali rešenje.

Bez obzira na posed i bolju igru rivala, crno-beli su u smiraju prvpog dela imali još jednu kolosalnu priliku da matiraju Vojvodinu, ali su neodlučnost Kalulua, odnosno očajan šut Saldanje spasli goste, koji su potom za sedam ili osam minuta sve preokrenuli u svoju korist.

Prvo je u 38. minutu, posle akcije Savićevića i Zukića na desnom boku, Kaleb Seri iskoristio kiks golman Jovanovića i izjednačio na 1:1, da bi u smiraju prvog dela (44. minut), na suprotnoj strani, posle brzo izvedenog prekida i smušene reakcije odbrame, Seri i Dejan Zukić izbacili trojicu igrača Partizana, posle čega je kapiten Vojvodine pogodio za - 1:2 i potpuni šok u Humskoj.

0:25

Nastavak rastrzan sa obe strane, na momente i nervozan, posebno za igrače Partizana. Nekoliko starova Saldanje, potpuno bespotrebnih, govore u korist toga, te je Brazilac, posle žutog kartona, ubrzo i zamenjen, jer nije doprinosio na drugi način.

Prvi su zapretili crno-beli, posle kontre koju je povukao Antić, nastavio Kalulu dobrim centaršutem, ali je udarac glavom Zahida bio zamalo neprecizan. Rekosmo već da je Nađ izvršio dve izmene pre toga, pored Nikolića ušao i Goh umesto neprimetnog Jankovića i to je u 58. minutu donelo pomak-izjednačenje.

Aranđel Stojković je doigrao duzpli pas sa Nemanjom Nikolićem, koji je sačekao beka, ostavio mu loptu kao na tacni, a golman Carević nije uspeo da odbrani udarac u prvi ugao-2:2.

0:51

Samo minut kasnije, Vojvodine je ponovo postigle gol i to posle kornera, strelac je bio bek Mateuš, no, pogodan je poništen zbog prekršaja nad Filipovićem pre toga.

Visio je u tom periodu gol crno-belih u vazduhu i samo ih je sreća spasa nekoliko minuta kasnije kada su Savićević i Vukanović odigrali sjajnu kombinaciju, ali je napadač, iako usamljen pogodio samo-prečku!

Uzvratio je Partizan takođe smislenim napadom Kalulula, Zahida i Natha, čiji udarac je završio zamelo pored stative, da bi u 77. minutu Vojvodina postigla još jedan gol, koji je takođe VAR poništio. Korner Lazarevića u mrežu je sproveo Ivanović, ali je sudija Srđan Jovanović na intervenciju i sam pogledao snimak i potvrdio da je bilo prekršaja.

1:04

Završnica je bila rastrzana sa obe strane, napad za napad, uz malo konkretnije napade Partizana, ali su u nekoliko situacija crno-beli birali loša rešenja u poslednjoj trećini, prebrzo ili neprecizno donoseći odluke u završnom pasu.

Na kraju-kazna. Vojvodina je u nadoknadi odigrala dobrini napad i preko Njegoša Petrovića nokautirala Partizan u potpunosti - 2:3!